De Sint is in aantocht en die brengt natuurlijk heel wat lekkers.
Maar je kan ook zelf aan de slag met je kleine dreumes.
Met dit eenvoudige recept gaan ze graag met jou aan de slag: een lolly, maar dan anders…
Ik vond het recept voor de marsepein bij Jeroen Meus.

collage marsepein 1

Nodig:

  • 250 g bloemsuiker
  • 250 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • voor de toppings: amandelschilfers, speculaaskruimels, chocoladeschilfers, …

Aan de slag:

  • Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder
  • Doe het eiwit erbij (het eigeel gebruiken we niet)
  • Voeg enkele druppels citroensap toe
  • Kneed alles goed tot een bol marsepein
  • Wie wil, kan ook een beetje amaretto toevoegen (maar dan is het niet meer voor kleuters bedoeld 😉 )
  • Rol bolletjes en steek er een stokje in (wij gebruikten hiervoor rietjes)
  • Rol de lolly’s in één van de toppings
    –> tip: als het niet blijft kleven, kan je de lolly’s eerst in extra eiwit rollen

collage marsepein 2

DSC02044