Enkele dagen geleden ontdekte ik met de meisjes dat er heel wat braambessen groeien in het bos (achter onze tuin). Daarom besloten we om gisteren terug te keren met emmertjes. Als we er genoeg verzamelden, konden we zelf braambessenconfituur maken! De motivatie was zo groot dat de regen hen niet kon tegenhouden. Het werd dus een natte, maar leuke boswandeling vol avontuur. Want braamstruiken hebben heel wat doornen en dat vond vooral Susan niet zo leuk…

Na een uurtje plukken, hadden we er genoeg verzameld en keerden we huiswaarts. Samen met papa gingen de meisjes aan de slag voor de confituur. Het recept deel ik graag met jullie:

Nodig: (voor vier potten)

  • 1,25 kg braambessen
  • 1 kg geleisuiker
  • 1 grote kookpot
  • 1 zeef
  • lege confituurpotten

Aan de slag:

  1. Maak de braambessen schoon en spoel ze goed
  2. Breng de braambessen aan de kook op een zacht vuurtje
  3. Zeef de braambessenbrij (als je geen pitjes wil)
  4. Voeg de suiker toe en laat 4 minuten doorkoken terwijl je goed roert
  5. Maak de confituurpotten nat met koud water
  6. Giet de confituur in de potten, zet het deksel er goed op en draai ze om
    (zo trekken ze vacuüm en kan je de confituur langer bijhouden)

Smakelijk!

Tip: Laat je kinderen de confituurpotten versieren en geef ze cadeau aan iemand
(want vier potten is misschien toch wat veel … 😉 )