Exact een jaar geleden blogde ik over de Soepkalender, met voor elke dag van het jaar een lekker soepje. De dames van Kamer 465 lazen mijn artikel en contacteerden me niet veel later met de vraag of ik wou mee werken aan hun volgende kalender! Daar moest ik niet lang over nadenken. Ik stuurde enthousiast mijn favoriete receptje door en was de mail al bijna vergeten…

… tot we vorige week in Utrecht heel toevallig op deze éénpanskalender botsten! Twijfelachtig zei ik tegen Tom: is dit de kalender waar ik aan meewerkte? Ik wist helaas niet meer welke dag ik had gekozen voor ons receptje… Ik keek vluchtig even op mijn verjaardag, maar dat was het onze niet…
Tom kocht snel de kalender, dan konden we later op ons gemak eens bladeren door de recepten om te zien of we er tussen stonden…

En ja hoor… op Lola’s verjaardag blonk een tekening van onze ovenschotel met haar naam op!
Fier als een gieter stuurde ik een whatsappje naar het thuisfront en we dronken er een biertje op in de Ierse Pub van Utrecht 😉

Natuurlijk wil ik jullie ons favoriete receptje niet onthouden:

Ovenschotel met zalm en spinazie

Nodig:

500g spinazie / 200g gerookte zalm / 1 zakje geraspte kaas / mosterd / nootmuskaat, zout en peper / 200ml culinaire room / 1kg aardappelen / 40g boter / scheutje melk

Aan de slag:  

Kook de aardappelen. Giet de aardappelen af, voeg de boter, melk, nootmuskaat, peper en zout toe en pureer de aardappelen. Leg op de bodem van de ovenschotel de spinazie met daarboven de gerookte zalm. Schep de puree er langzaam op en verdeel gelijkmatig. Maak een roomsausje met de room, mosterd, peper en zout en giet dit over de puree. Strooi er tenslotte de geraspte kaas over. Plaats de ovenschotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Smakelijk!

De andere recepten van de kalender zien er trouwens ook heerlijk uit, we proberen er binnenkort zeker nog wat uit 😉