Het is weer vakantie, tijd om nog eens te koken met mijn kleuter!
Vandaag maken we zelf worstenbroodjes: niet moeilijk en superlekker!
Op de foto zie je Lola al klaarzitten met haar mooie keukenschort en ovenwanten. Ik vond ze allebei inĀ Dille & Kamille.

WP_20150207_16_41_16_Pro

Nodig:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500g gehakt
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 propere kleuterhandjes šŸ˜‰

collage worstenbrood

Aan de slag:

  • Voortaak voor mama/papa:Ā Snij de ui, plet de look en stoof ze beiden even in de pan.
  • Foto 1: Meng het gehakt, ei, gestoofde ui en paneermeel en kneed alles tot een stevige massa. (Voeg ook nog peper en zout toe)
  • Foto 2: Rol het bladerdeeg uit en snij er rechthoekjes uit.
  • Foto 3: Maak worstjes van het gehakt-mengsel.
  • Foto 4: Leg elk worstje op een stukje bladerdeeg en vouw het toe.
  • Foto 5: Smeer de worstenbroodjes in met het eigeel van het tweede ei
  • In de oven:Ā OngeveerĀ 20 minuten op 180Ā°.
  • Tip: Je kan de worstenbroodjes ook in schijfjes snijden en als aperitief serveren.

Smakelijk!

collage worstenbrood 2