Nu koning winter volop aan de macht is en de griep zijn ronde doet, smaakt er niets beter dan een heerlijke kom verse soep. Ik heb geluk want ook mijn kroost is zot van soep. Elke dag als ze van school komen, krijgen ze van mij een kommetje verse soep voorgeschoteld. Omdat ik wel wat soepinspiratie kon gebruiken, leende ik van mijn vader de soepkalender. Deze leuke kalender bevat voor elke dag van het jaar een lekker soepje. Van klassiekers tot specialekes, voor ieder wat wils. De schrijfster van het boek verzamelde de recepten door bij vrienden en familie ten rade te gaan. Je ziet ook bij elk  recept van wie het afkomstig is, heel leuk!

Ik koos voor het soepje van morgen, 15 januari. Een klassieke bloemkoolsoep met een twist. Ik paste het recept van Shelly een heel klein beetje aan:

Nodig:

  • 1 bloemkool
  • 2 preistengels
  • boter
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 15g bloem
  • kippenbouillon
  • spek

Aan de slag:

  1. Verhit de boter en fruit hierin de prei met de kerriepoeder
  2. Voeg de bloem toe en giet de bouillon er zachtjes over
  3. Doe er de bloemkoolroosjes bij en breng aan de kook
  4. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken
  5. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout
  6. Werk de soep af met de gebakken spekjes

Smakelijk!