Wij hebben een dochter
haar naam is Susan
en ze maakt ons gek…

Waarom?

Ze heeft de laatste tijd een slaapprobleem, dus wij ook.
We wisten al langer dat ze minder slaap nodig heeft dan haar grote zus. Meestal begon onze dag om 06.00. We vonden dat toen veel te vroeg, maar nu zouden we dat al uitslapen noemen. Je begrijpt dus hoe ernstig de situatie is.
Het lijkt wel alsof het elke dag vroeger wordt in plaats van later.
Maar de laatste weken zijn er ons ook enkele andere dingen opgevallen: rode wangen, slijmerige stoelgang, rode poep, extreem veel kwijlen… Herkennen jullie het ook? Wij denken dus aan tanden. We hebben haar mond eens goed bestudeerd en inderdaad… Bovenaan komen er twee hoektanden piepen en ook onderaan zitten ze eraan te komen…We steken het slaapprobleem dus voorlopig op de tanden en denken: het is een fase!

het is een fase
Bron: Relax mama

Allemaal goed dat het maar een fase is… Maar we moeten er wel door natuurlijk… Daarom hebben we onszelf in ‘overlevingsmodus’ gezet:
– We staan om beurt met de ‘wacht’
– De ander steekt oordoppen in
– We kruipen extreem vroeg in bed
– Een hete douche ’s morgens kan wonderen doen
– Koffie en chocolade zijn een must
– We doen de kinderen af en toe eens naar de grootouders (want daar slapen ze wel altijd goed! grr…)

En dat laatste is alweer even geleden, maar vanavond is het weer zo ver! (ik ben stiekem al twee weken aan het aftellen) En waarschijnlijk word ik morgen schandalig vroeg wakker omdat ik het zo gewend ben. Maar ik zal mezelf dan toch even forceren om te blijven liggen en te genieten van de stilte in huis!

goodmorning