Hallo daar!
Het was hier even stil op mijn blog…
Ik wist even niet meer of ik hier nog mee verder moest…
Enerzijds ligt mijn focus nu vooral op Lijstjestijd en anderzijds begon ik ook te twijfelen of mijn opgroeiende kinderen het wel zo fijn vinden dat moeder zoveel deelt…

“Zoveel” is natuurlijk relatief… Ik deel alleen wat ik wil, en daar denk ik altijd heel goed over na.
Ik had er deze week nog een gesprekje over met Lola … en wat bleek? Ze vindt het juist jammer dat ik minder deel op Instagram en mijn blog! Waarom post je zo weinig, mama, zei ze… Neem nog eens wat meer foto’s!

En dat deed me beseffen dat die twijfels dus nergens voor nodig waren… Dat mijn kinderen het juist ook heel leuk vinden om nadien die foto’s en artikels terug te bekijken.

Het is bovendien weer lockdown… en die leegte zet mijn creatieve brein weer vollen bak aan het werk! En zo komt het dat…. ik om 05.45 mijn computer neem om al mijn ideetjes op te slaan.
Zo zie je maar, dat een lockdown ook voordelen heeft 😉
Een lege agenda zorgt er bovendien ook voor dat we meer tijd hebben om te lezen… en ook dat is zeker en vast een voordeel!
Sommige boeken kunnen zelfs echte lifesavers zijn tijdens de lockdown:

Nieuwe ochtendroutine

Dit yogaboek van Nelson kreeg Lola vorige maand cadeau voor haar verjaardag van oma. In het boek staan leuke verhaaltjes, afgewisseld met kindvriendelijke yogaoefeningen. Tijdens deze lockdown proberen we de dag sportief te beginnen door een hoofdstukje uit dit boek te lezen en uit te voeren.

Brave kindjes

De Sint kondigde gisteren aan dat hij binnen twee weken coronaproof aankomt in Antwerpen. Maar wist je dat… zijn spiekpietjes al enkele weken vroeger arriveren? Deze kleine vriendjes van de Sint verstoppen zich in jouw huis om te kijken of de kinderen wel flink zijn! Ze hebben trouwens een gsm om alles te briefen aan Sinterklaas!
Als dat geen stimulans is voor onze brave kindertjes om zich steeds voorbeeldig te gedragen 😉
Ik vind het alvast een geweldig verlengde van de mooie traditie van de Sint!

De juiste mindset

Om af te sluiten heb ik ook voor de mama’s een coronaboekentip die jouw leven kan redden: “The Art of not giving a fuck”.
Ik reserveerde het boek al in augustus in onze bib, maar ik kreeg het maar enkele weken geleden te pakken (het was blijkbaar zeer gewild).
Mijn verwachtingen waren dan ook heel hoog 🙂
Maar ik kan bevestigen wat ik overal las: het boek is geweldig!
Het geeft je de juiste mindset om te overleven in gelijk welke moeilijke situatie (dus ook zeker een pandemie). Het boek staat vol tips en verhalen om jouw gedachten de goede kant uit te sturen en jouw leven in handen te nemen. En geef toe… de titel alleen is al geweldig 😉

Zo… het is ondertussen 06.21. Mijn artikel is klaar en mijn hoofd dus een beetje leger 🙂
De kinderen mogen pas opstaan om 07.00… Nog een lifesaver: Sta op voor je kinderen! Begin de dag in alle rust en doe dan alleen maar dingen waar je blij van wordt, in mijn geval dus bloggen 🙂
En nu ga ik nog even stiekem tv kijken… Ik zag via IG dat Belpop op Canvas gisterenavond over de The Radios ging… heel benieuwd naar!
Ga ik dus effe terugkijken 😉 Doei!