good morningBron: Asia Pietrzyk

De ochtendspits… Het drukste moment van de dag, en dat als je nog maar net wakker bent! Geen pretje dus…
De éne dag gaat het hier al wat vlotter dan de andere…
Hoe komt dat? Het hangt veel af van mijn humeur en dat van de kinderen, maar het heeft ook wel iets met deze tips te maken:

  1. Op tijd naar bed Een gouden tip voor mezelf en de kinderen. Wie vroeger onder de wol kruipt, is ’s morgens een pak aangenamer! In de week gaan de meisjes rond 19.00 in bed. Ikzelf meestal rond 22.00, maar in de winter gebeurt het meermaals dat ik dat niet haal en al vroeger lig te knorren in de zetel. Moest ik een dier zijn, het zou er zeker eentje zijn dat een winterslaap houdt 😉
  2. Eerst badkamer, dan keuken De regel bij ons thuis: je mag pas naar beneden als je gewassen en aangekleed bent. In het weekend wijken we graag af van deze regel, want wat is er gezelliger dan in je pyjama voor tv hangen op een zondagochtend 😉
  3. Zet de wekker 5 minuten vroeger Goed begonnen is half gewonnen! Die 5 minuten lijken weinig, maar het zorgt ervoor dat je je nog eens kan omdraaien, op het gemak naar de wc kan gaan of je smartphone al even kan checken 😀
  4. ’s Avonds in bad  We proberen hier steeds de kinderen ’s avonds in bad / douche te steken. Ook voor mezelf is dat een voornemen, maar helaas lukt me dat niet altijd en moet ik vaak ’s morgens nog snel in de douche springen. Haar drogen is dan zeker geen optie, lang leve de snelle dot 😉
  5. Boekentassen klaar Nog zo’n goed voornemen dat meestal mislukt: de boekentassen maken! Ik ben geen fan van boterhammen op voorhand smeren… Maar al de rest zou ik beter de avond tevoren al klaarleggen…
  6. Geen keuzestress  Mijn dochters en ik hebben wel eens last van keuzestress als het op kleding aankomt. Daarom probeer ik wijselijk alles ’s avonds klaar te leggen zodat we die discussies niet moeten voeren op een nuchtere maag.
  7. Haren kammen tijdens het eten Met twee dochters in huis is er ’s morgens wel wat werk aan het haar. Vroeger maakte Lola er wel eens een kat en muisspelletje van. Ondertussen heb ik er iets op gevonden: ik doe het tijdens het eten! Terwijl ze rustig zitten te ontbijten, merken ze nauwelijks dat ik aan hun haar zit te prutsen.
  8. Geen afleiding ’s Morgens proberen we geen tv of tablet op te zetten. Dat zorgt voor teveel afleiding waardoor alles nog trager gaat.
  9. Wedstrijdjes We spelen hier handig in op de competitiedrang van onze bengels: wie kan er eerst zijn jas / schoenen aantrekken? Bij Lola en Susan is de strijd nog vrij oneerlijk, maar dan helpt mama/papa een handje 😉
  10. Blijf kalm Ik heb al geleerd dat ‘druk maken’ een averechts effect heeft. Dus ik probeer kalm te blijven en ze niet op stang te jagen.

In theorie klinken deze tips natuurlijk heel mooi, ze in praktijk brengen is een ander verhaal! Maar goede voornemens is ook al iets hé 😉

every dayBron: www.redstamp.com