De baby is zo groot als … een aubergine!

Volgens mijn poster is de baby deze week zo groot als een aubergine. Al lijkt mij dat nog klein als ik naar mijn buik kijk 😉

Erkenning

Deze week werd Tom erkend als vader van ons ongeboren kind. Een klein papiertje maar best wel belangrijk!

  

Gezelligheid in de Ardennen

Omdat het krokusvakantie was, trokken we een paar dagen naar de Ardennen.Daar werd gezellig gecocoond en gewandeld in het (natte) bos. Ik kon jammer genoeg niet ver mee stappen, maar het deed me deugd er eens tussenuit te zijn.

 

Nieuwe maand, nieuwe doelstelling

Ik plantte deze week mijn laatste boompje van februari. Het is me gelukt om elke dag minstens 3 bomen te planten, het waren er meestal zelfs meer! Ik liet zo mijn gsm heel bewust aan de kant. Dat zorgde toch wel voor wat rust in mijn hoofd. Ook de kinderen kennen de boompjes ondertussen al. Als ze mij op mijn gsm zien prutsen, vragen ze spontaan: mama, mag ik een boompje planten?
Nu maart begonnen is, start ik met een nieuwe doelstelling: ontspullen! Wat de uitdaging precies inhoudt, lees je hier.

  

Gezelschapsspelletjes XXL

Het weer was niet altijd top in de Ardennen. Dat zorgde ervoor dat we noodgedwongen wat meer tijd binnen moesten doorbrengen. Lola ontdekte Uno en wij speelden ’s avonds Yahtzee. Ieder diertje met zijn biertje, dat van mij zonder alcohol uiteraard… Dat zorgde misschien wel voor mijn overwinning 😉

De perfecte luiertas

Veel van de luiertassen die ik tegenkom, zijn te bombastisch, te druk of halve sjakossen. Daarom ging ik online op zoek naar de perfecte luiertas. Over die zoektocht lees je hier meer.

Op wandel

Bij gebrek aan een écht exemplaar, gaat Lola op wandel met haar knuffelhond. Voorlopig geen huisdieren bij ons, ik zie er alleen de nadelen van. Ik besef wel dat huisdieren ook voordelen kunnen hebben, dus misschien verander ik ooit nog wel van mening 😉

Rollenspel: de bevalling

Tegenwoordig spelen er zich hier gemiddeld 10 bevallingen per dag af. Eén van de meisjes speelt dan de mama en de ander is de baby. Ze hebben mij al heel goed op de rooster gelegd over het verloop van zo’n bevalling. Die theorie hebben ze onthouden voor hun rollenspel. Heerlijk om te volgen van op een afstand 😉