Gameboy

Mijn moeder ontdekte deze oude gameboy op zolder en ik nam hem met plezier mee naar huis. Hij werkte nog perfect, maar jammer genoeg waren sommige spelletjes wel kapot. Gelukkig overleefde tetris de 20 jaar op zolder en kon ik mij nog eens uitleven. Ook Lola vond de gameboy interessant en ontdekte de wereld van tetris.

Zwangerschapskledij

Ik kon het deze week niet laten om eens te piepen op Pinterest voor zwangerschapskledij. Ik vond zo heel wat mooie dingen om op mijn wenslijst te zetten!

 

Zelfstandige meisjes

Alleen maar liefde voor deze twee meisjes. Ze ondervinden elke dag dat mama moet rusten en hen minder kan helpen. Lola ontfermt zich vol overgave over haar jongere zus, maar ook Susan draagt haar steentje bij in het huishouden. Het is soms echt ontroerend om te zien hoe snel ze zich aanpassen aan de situatie en hun plan leren trekken.

Liefdeskoekjes

Ook Tom doet erg zijn best om het huishouden te runnen en mij zoveel mogelijk te ontlasten. Daarom verdiende hij deze vroege valentijnskoekjes wel 😉 Ik bakte ze samen met de meisjes.
Op aanvraag hier het recept:
Nodig: (20 koekjes) 125g boter – 125g suiker – 1 ei – 1tl vanille-extract – 250g bloem
Aan de slag: klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel – roer het ei en het vanille-extract erdoor – zeef geleidelijk de bloem door het mengsel en roer alles goed – kneed vervolgens het deeg tot het zacht is – verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min rusten in de koelkast – rol het deeg uit en steek de vormpjes uit – leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat – bak ze 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C

   

De laatste week consuminderen

In het begin ging het consuminderen vrij vlot, ik voelde geen behoefte om iets te kopen. Maar naarmate de maand vorderde, kreeg ik het steeds lastiger… De verleidingen kwamen op mij af en ik moest mezelf echt tegenhouden om iets te kopen.
Uiteindelijk kon ik me deze maand beperken tot 3 aankopen:
1. een zwangerschapsbadpak – omdat ik moest gaan zwemmen van mijn dokter
2. 
de weekendkrant van De Standaard – omdat we 3 euro hadden gewonnen met een win for life biljet
3. tulpen – een impulsaankoop in de Colruyt… Ik besefte het pas toen ik aan de auto kwam… Erg hé!

Hoe moet het nu verder?

Woensdag begint februari en zit mijn maand consuminderen erop. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik op 1 februari als een gek begin te kopen. Ik vind het best wel een goede gewoonte om alle dingen die ik wil, eerst even op die wenslijst te zetten. En als ik het na enkele weken nog steeds wil, is het geen impulsaankoop.
Maar zoals afgesproken, mag ik mezelf wel belonen met één ding van mijn wenslijst 😉

De volgende uitdaging…

Woensdag begint er een nieuwe maand, en dat betekent ook een nieuwe uitdaging! Benieuwd wat het wordt? Hou dan zeker mijn blog in de gaten… 😉