Omdat ik deze week officieel over de helft van mijn zwangerschap zit, kunnen we echt beginnen aftellen. Vanaf nu zal ik jullie wekelijks vertellen hoe wij ons met ons gezin voorbereiden op de geboorte van onze kleine spruit. Daarnaast gaat het leven natuurlijk zijn gewone gangetje en laat ik jullie graag mee genieten van onze grote en kleine gelukjes.

In het potje

Ik mocht deze week weer naar de gynaecoloog en dat wil zeggen: in het potje plassen! Het is voor mij elke maand een uitdaging om in dat veel te kleine potje te plassen met een buik die steeds dikker wordt. Ik vraag mij altijd af hoe andere vrouwen dat doen… Ik vroeg het jullie deze week en ik kreeg heel wat zinvolle en grappige tips 😉

De baby is zo groot als … een banaan!

Lola en Susan mochten deze keer eens mee naar de gynaecoloog omdat het vakantie was. Op voorhand waren ze laaiend enthousiast, maar eenmaal bij de dokter was het voor hen moeilijk om alles te volgen. Zo’n echobeelden zijn blijkbaar toch nog iets te abstract voor hen. Ik vond het wel heel leuk om ons baby’tje te zien bewegen en te horen dat alles dik in orde is!

Rust

De gynaecoloog schreef me een maand extra rust voor. De pijn is er niet op verbeterd, in tegendeel… Ik moet me dus rustig houden, maar dat is niet altijd makkelijk met twee kleuters rond mij. In de kerstvakantie was het best wel zwaar want Tom moest werken. Gelukkig kon ik rekenen op familie en vrienden die de meisjes af en toe eens mee naar buiten namen.
En rusten gaat natuurlijk nog beter onder een gezellige, zachte plaid. Ik vond dit mooie exemplaar bij Dekbed-discounter.

Zaterdag cornflakesdag

Op zaterdag is het hier ’s ochtends altijd een beetje feest, want dan mogen de kinderen corn flakes eten! Zoals je ziet, trekt Susan al goed haar plan. Zo kunnen mama en papa iets langer in bed blijven liggen 😉

Sneeuwpret

Lola en Susan kregen van de grootouders een slee cadeau. Ze waren dan ook reuzeblij toen er zaterdag een klein sneeuwtapijtje lag! Tom stak de slee in elkaar en die werd meteen getest én goedgekeurd!

Sneeuwkristallen in huis

Omdat de sneeuw buiten vrij snel verdwenen was, maakten we zondagochtend zelf sneeuwkristallen met strijkparels.

Eerste keer chiro

Lola mocht gisteren voor het eerst naar de chiro. Weer een mijlpaal voor haar en pure nostalgie voor mama en papa 😉