annie mgs 2

Tegenwoordig is het hier in huis al Annie M.G. Schmidt wat de klok slaat. Als we ’s avonds vragen welk verhaal we moeten voorlezen, kiezen ze steevast één van haar mooie boeken. En mijn kinderen hebben gelijk want haar boeken zijn prachtig! Maar wat maakt haar boeken zo speciaal? Ze bleef naar eigen zeggen voor eeuwig acht jaar, ze was langs de éne kant tegendraads maar langs de andere kant juist heel zachtaardig. Haar verhalen zijn alledaags en toch ondeugend en dat is volgens mij het geheim van haar succes. Hier onze drie favorieten:

 

collage annie mg schmidt

#1 Jip en janneke

Korte levensechte verhaaltjes over de kleine avontuurtjes van een buurjongen en buurmeisje die soms echt hi-la-risch zijn!

#2 Floddertje

Een meisje dat altijd vuil is… Dat spreekt tot de verbeelding! Samen met haar hondje Smeerkees haalt ze de gekste streken uit. Ze doet alles waar elk kind stiekem wel eens van droomt 😉

#3 Pluk en de petteflet

Een jongen met een kraanwagen die op een torenkamertje van een flat mag gaan wonen. Daarover gaat dit boek. Voor onze meisjes is het soms nog wat moeilijk, maar in mijn klas heb ik het al meerdere keren voorgelezen! De kinderen smullen elke keer weer van het verhaal over mevrouw helderder, Dolly de duif en Zaza de kakkerlak!

20160824_100911

Dit jaar sloop Floddertje ook mijn klas binnen! Ik vond op het internet deze leuke dagritmekaarten die voor structuur zorgen in de klas. Veel kinderen kenden Floddertje nog niet, daarom las ik voor uit haar boek. De kinderen waren meteen enthousiast en hebben Floddertje al helemaal in hun hart gesloten!

Houden jullie ook zo van Annie M.G. Schmidt? Wat is jullie favoriete boek van haar? Misschien kan ik onze collectie nog wat uitbreiden 😉