Thuis.
De sfeer opsnuiven en meteen weten dat je er bent. We onderscheiden een huis (een woning) heel duidelijk van een thuis (een belevenis). Onze ‘thuis’ heeft een speciaal statuut, het is een sacrale plek. want we spreken allemaal over onze ‘thuis’ als iets wat duidelijk anders is dan elders. Thuis is een verzameling van gevoelens, van herinneringen, tastbare sporen van het leven, lang voor we ons daarover vragen stellen. Voor we bewust thuis herkennen.
— Citaat Peter Adriaenssens, uit het boek: Nesten —

Op 1 januari ging ik van start met mijn #365dagennestelen.

Het boek ‘Nesten’  (van Peter Adriaenssens en Wouter Rawoens) heeft me geïnspireerd voor dit 365 dagen project. Dit boek komt voort uit de ergernis dat in kranten en tijdschriften bijna  alleen maar foto’s van perfecte huizen staan. De keuken ligt er piekfijn bij, de woonkamer is één en al design, in de badkamer staat alles waar het hoort te staan. En in realiteit is dat bijna nooit zo. Daarom tonen ze in dit boek hoe gezinnen écht leven: rondslingerend speelgoed, een berg afwas, een rommelige tafel, … Een huis moet een warm nest zijn, waarin we graag vertoeven.

Waarom deed ik dit 365 dagen project?

– Ik wou mezelf en anderen ervan bewust maken dat geluk in kleine dingen zit: het dagelijkse leven. Ik moet geen wereldreis maken of een dure auto kopen om gelukkig te zijn. Dansen met mijn dochters, vrienden uitnodigen, een gezellige filmavond, …. het zijn maar enkele voorbeelden van dingen die we hier thuis doen en waar ik gelukkig van word.
– Ik hou ervan om zelf foto’s te nemen voor mijn blog, maar de foto’s zijn lang niet perfect… Door dit project heb ik alvast veel kunnen oefenen!

De laatste foto’s

collage 53

Vandaag is het de laatste dag van mijn 365 dagen project. Ik ben blij en verdrietig tegelijk. Blij omdat het me gelukt is en verdrietig omdat het voorbij is.
Als beloning voor mezelf, ben ik volop bezig met een album te maken van al mijn foto’s. Het is heel leuk om alle foto’s nog eens te bekijken. Hieronder een collage met enkele favoriete foto’s.

best of 365

Wat nu?

Omdat ik het zo fijn vond om elke week stil te staan bij de kleine gelukjes van ons gezin, wil ik er graag een vervolg aan breien. Niet in de vorm van een 365 dagen project, het zal iets anders worden. Maar wat precies, dat is nog een verrassing 😉

En ondertussen wens ik jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar!

WP_20151231_12_03_11_Pro