In de tweede week van januari begon het echte leven terug. We gaan weer werken, naar school of naar de onthaalmoeder. Na twee weken is dat weer even wennen…

Dat zie je ook aan de foto’s:

InstagramCapture_5e063dc8-2a6f-49b8-8e04-a333f24400eb

#5 Susan, de bulldozer, sloeg weer toe…

Ik vertelde jullie al eerder dat onze jongste dochter ervan houdt om spullen stuk te maken. Of dat per ongeluk of met opzet is laten we in het midden. Dat is ook niet altijd duidelijk, maar zeker is wel dat ze veel kapot krijgt! Ook vandaag sloeg ze weer toe… Deze mooie lamp moest eraan geloven. Het was een samenwoon-cadeau van 8 jaar geleden, dus dat deed wel een beetje pijn… Gelukkig is het MAAR een lamp en heb ik nu weer een goed excuus om een nieuwe te gaan zoeken! Misschien moet ik uitkijken naar een exemplaar dat Susan NIET kapot krijgt… Bestaat dat?

InstagramCapture_feeb1622-a068-415e-9d2a-d8ce9695eaa3

#6 Tweede dag school eist zijn tol

Twee volle dagen school na de vakantie zijn vermoeiend voor een meisje van 3. Niet verwonderlijk dus dat ze in slaap valt in de auto. Ik legde ze heel voorzichtig in de zetel, zodat ze nog wat verder kon dutten. Maar helaas was Susan klaarwakker en vond ze het wel heel boeiend om haar zus te zien slapen. Susan was erg lief: ze gaf kusjes, knuffels, bergen speelgoed en boekjes waardoor Lola al gauw wakker werd. En jammer genoeg is dat geen pretje: een kleuter die slecht wakker wordt.

InstagramCapture_a99015a8-ff7d-49ef-a7f0-992246ba9370

#7 Ons kindertafeltje gepimpt met een restje tafelzeil

Woensdagmiddag kocht ik een nieuw tafelzeil bij Passi Passé. Het was iets te groot voor onze keukentafel, daarom gebruikte ik het restje voor het kindertafeltje. Dit tafeltje heeft al wat meegemaakt, daarom dat een tafelkleedje wel welkom was 😉 .

InstagramCapture_afb84a4e-baf6-46ad-bb68-1ee15046a83d

#8 Iemand heeft ons nest verlaten… *snif*

Driekoningen is voorbij dus werd het stilaan tijd om onze kerstboom af te breken. Een tijdje geleden blogde ik al dat het dit jaar onze eerste ‘echte’ kerstboom was. Ik was wel wat bang dat er tegen nieuwjaar geen naald meer aan ging hangen, maar als je hem hier op de foto ziet, valt dat nog goed mee, niet? Zoals voorspelt, moest ik elke dag wel eens vegen, maar met twee kleine bengels in huis, is dat sowieso een noodzaak.
Ik vind het wel jammer dat de kerstperiode voorbij is, want ik heb erg genoten van deze gezellige tijd. Nu kan de winter niet snel genoeg voorbij zijn!

InstagramCapture_98aed0fb-b169-4ca7-b1b1-8cc8d7cf0c97

#9 Ontbijt tegen de tijd

De eerste week school is weer even wennen aan het strakke ochtendritme: wassen, aankleden, brooddozen vullen, ontbijten. Meestal lukt het ons wel min of meer om op tijd klaar te raken, maar dat is niet altijd evident met een opstandige kleuter die alles ZELF wil doen en graag haar tijd neemt om te beslissen welk kapsel ze vandaag graag wil: een vlechtje, een staartje, een dotje… of twee vlechtjes?

InstagramCapture_f30bc707-6a0e-485c-a700-fdd1fa0f6286

#10 2 vanillemeisjes + 3 speelkameraadjes = chaos!

Een triestige zaterdag: veel wind en regen… Een hele dag thuis en Tom moest werken… Dat zijn van die dagen dat ik wel wat gezelschap kan gebruiken. Ik sms’te twee mama’s in de buurt en ze brachten hun kroost mee. Het werd een gezellige voormiddag. De mama’s kletsten bij een kop koffie en de kids speelden ‘mooi’ samen (af en toe moesten wel eens tussenkomen 😉 ).

InstagramCapture_1364dcf1-e34e-4da7-ae0d-735c55f72c91

#11 Tafelmanieren voor beginners

Vandaag stond er weer een familiefeest op het programma. Vorige week vertelde ik al dat dit meestal niet zo ‘ontspannend’ is. Deze week deed Susan er nog een schepje bovenop… Bij de soep slaagde ze er in de hele inhoud van de kom over haar te krijgen. Gelukkig was de soep niet heet meer, maar tomatensoep laat wel zijn sporen na… Als goed voorbereide moeder had ik gelukkig een reserve-outfit bij. Maar… je raadt het al… niet veel later rook ik iets onaangenaams ter hoogte van haar pamper… Alles vol! Susan liet het niet aan haar hart komen en genoot met volle teugen (en zonder rompertje) van haar dessert.