Thuis.
De sfeer opsnuiven en meteen weten dat je er bent. We onderscheiden een huis (een woning) heel duidelijk van een thuis (een belevenis). Onze ’thuis’ heeft een speciaal statuut, het is een sacrale plek. want we spreken allemaal over onze ’thuis’ als iets wat duidelijk anders is dan elders. Thuis is een verzameling van gevoelens, van herinneringen, tastbare sporen van het leven, lang voor we ons daarover vragen stellen. Voor we bewust thuis herkennen.
— Citaat Peter Adriaenssens, uit het boek: Nesten —

nesten #1

Het nieuwe jaar is van start gegaan en de goede voornemens schieten overal uit de grond. Ook ik heb dit jaar een voornemen: ik zal elke dag een foto nemen van ons ‘nest’. Soms een foto van een ander nest of een foto uit de oude doos … Maar ik beloof dat ik elke dag een foto zal posten!

Het boek ‘Nesten’  (van Peter Adriaenssens en Wouter Rawoens) heeft me geïnspireerd voor dit 365 dagen project. Dit boek komt voort uit de ergernis dat in kranten en tijdschriften bijna  alleen maar foto’s van perfecte huizen staan. De keuken ligt er piekfijn bij, de woonkamer is één en al design, in de badkamer staat alles waar het hoort te staan. En in realiteit is dat bijna nooit zo. Daarom tonen ze in dit boek hoe gezinnen écht leven: rondslingerend speelgoed, een berg afwas, een rommelige tafel, … Een huis moet een warm nest zijn, waarin we graag vertoeven.

Waarom doe ik dit 365 dagen project?

– Ik wil mezelf en anderen ervan bewust maken dat geluk in kleine dingen zit: het dagelijkse leven. Ik moet geen wereldreis maken of een dure auto kopen om gelukkig te zijn. Dansen met mijn dochters, vrienden uitnodigen, een gezellige filmavond, …. het zijn maar enkele voorbeelden van dingen die we hier thuis doen en waar ik gelukkig van word.
– Ik hou ervan om zelf foto’s te nemen voor mijn blog, maar de foto’s zijn lang niet perfect… Ik vroeg onlangs aan een fotografe een tip om mooie foto’s te leren maken en ze zei me dat ik vooral véél moest oefenen. Met dit project ben ik op goede weg!

Hoe kan je mij volgen?
– Ik post elke dag een nieuwe foto op Instagram
– Elke week plaats ik een weekoverzicht op mijn blog
– Je kan me ook volgen op Facebook of Twitter