Turn around

Begin vorige week vertelde de gynaecoloog ons dat de baby nog steeds niet gedraaid is… Een natuurlijke bevalling in stuit is geen optie in mijn geval. De baby is al te groot en de navelstreng zit rond de nek, te veel risico’s dus… Mijn enige kans op een natuurlijke bevalling is dat de baby nog draait. Ik kreeg via Instagram en Facebook heel wat grappige reacties op deze foto. Allemaal tips om de baby nog te doen draaien én ook geruststellende woorden van moeders bij wie de baby in de laatste weken nog gedraaid is. Bedankt daarvoor 🙂 Ik heb me voorgenomen om niets te forceren en mij stilaan voor te bereiden op die eventuele keizersnede.

Nostalgie

Als je hoogzwanger bent en dit soort foto’s tegenkomt op je computer, word je vanzelf emotioneel. Ik vond dit plaatje te mooi om niet met jullie te delen. Lola is hier helemaal in de wolken met haar nieuwe zusje. Nog steeds zijn ze twee handen op één buik en nu tellen ze samen af naar hun kleine broer/zus.

Chocomousse die ik wél mag eten

Op Zappy Ouders vertelde ik een tijdje geleden over de dingen die ik eerst zal doen na mijn bevalling. Eén daarvan is alles eten wat ik nu niet mag eten, bijvoorbeeld chocomousse. Niet veel later kreeg ik een lief mailtje van Pascale met een recept van chocomousse zonder rauwe eieren! Helemaal enthousiast probeerde ik het recept uit met een zwangere vriendin. We waren allebei onder de indruk van de eenvoud van het recept én dat het zo lekker was!
Speciaal voor alle zwangere lezers, is hier het recept. Bedankt Pascale 😉

  • Nodig: 250 g pure chocolade – 500 ml room – 2 zakjes vanillesuiker
  • Aan de slag: Smelt de chocolade au bain-marie tot zacht vloeibaar – Klop de room op met de vanillesuiker en spatel er voorzichtig de chocolade onder – Laat enkele uren opstijven in de koelkast
  • Smakelijk! (Bron: Marc Paesbrugghe)

Pizza’s maken

Eén van de favoriete gerechten van onze kinderen: zelfgemaakte pizza! Het beleggen van de pizza is al een feest op zich. Voor de bodem kan je allerlei dingen gebruiken, hier maken we pizza op halve ciabatta’s, lekker krokant!

De Bonte fabriek

Een beurs bezoeken in mijn toestand is niet echt een goed idee… Maar omdat ik zoveel zin had om te gaan, forceerde ik mezelf en ging ik toch even piepen. Lola en Susan amuseerden zich eerst in de kinderopvang en mochten daarna op de foto bij Kim als echte matroosjes. Bij Pand 42 vond ik twee leuke t-shirtjes voor de zomer en met onze flyers maakten we wat reclame voor Lijstjestijd. Bedankt Joke & Evelyne voor deze tiende topeditie van De Bonte Fabriek!