collage susan naar school 1

Na de paasvakantie mag Susan naar school en vandaag mocht ze al eens wennen in haar klasje… Zoals je ziet op de foto’s vertrok ze met heel veel goesting. Op de speelplaats werd ze goed in het oog gehouden door haar grote zus en ze voelde zich onmiddellijk thuis tussen alle kindjes.

Nu is het nog twee weken aftellen voor haar echte start en dan is het peutertijdperk helemaal afgesloten. Heel erg vind ik dat niet, want schoolkinderen hebben heel wat voordelen:

#1 Zelfstandigheid

Het grote voordeel van school is dat kinderen er hun plan leren trekken. Ze leren zorg dragen voor hun spullen, iets vragen aan een vreemde en allerhande kleine en grote probleempjes oplossen.

#2 Gezag en discipline

Onze juf zegt dat… Zo begint Lola heel wat zinnetjes. Haar juf is heilig en alles wat die zegt, neemt ze zonder morren aan. Gelukkig zegt haar juf heel wat wijze dingen en ben ik haar dankbaar voor alle kennis die ze mijn dochter bij brengt. Op school leren ze ook dat grote mensen de baas zijn en dat ze daar naar moeten luisteren. En dat is thuis net hetzelfde.

#3 De eerste vriendjes

De kinderen zitten bij mij op school dus ik heb het voordeel dat ik ze tijdens mijn middagpauze wel eens bezig zie… Ik zie dan hoe Lola opgaat in haar spel en geniet van het samen spelen. Ook ruzie maken én weer oplossen hoort daar bij. Wanneer ze voor het eerst werd uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje was ik toch wel een beetje fier op onze grote meid.

#4 Goede nachtrust

Een schooldag is vermoeiend voor de allerkleinsten en zorgt er vaak voor dat ze uitgeput thuis komen. Dikwijls is het dan een uitdaging om ze nog aan het eten te krijgen en in bad te stoppen. Maar het is wel een zekerheid dat ze om 19.00 slapen als een roosje 😉

#5 Schattige liedjes en mooie kunstwerkjes

Ik ben altijd onder de indruk van wat ze die kleutertjes allemaal kunnen leren. Zelfs de jongsten komen al met leuke liedjes en mooie knutselwerkjes naar huis. Het is onbegonnen werk om ze allemaal bij te houden. Meestal maak ik samen met Lola een selectie van de mooiste werkjes en die bewaren we in haar map. Zoals je ziet, maakte Susan vandaag ook haar eerste knutselwerkje. Dat is zeker en vast ééntje op bij te houden 😉

collage susan naar school 2