Ik ben nu 6 maanden zwanger en dat betekent dat ik stilaan kan beginnen met de concrete voorbereidingen van onze baby: een naam, geboortekaartje, doopsuiker, babyuitzet, … Superleuke vooruitzichten dus!

Toen we het geslacht wisten, begon ook onze zoektocht naar een naam. Je kan daar heel lang over twijfelen en discussiĆ«ren, maar uiteindelijk blijf je toch vaak bij je eerste gedacht. Zo is dat bij ons toch al drie keer gegaan šŸ™‚

Nu de naam vaststaat, zijn we volop bezig met het geboortekaartje. Op het internet zijn er heel wat leuke shops te vinden die mooie geboortekaartjes aanbieden. Ik bewaar mijn favorieten allemaal netjes op Pinterest, een geheim bord uiteraard šŸ˜‰ Tom weet zo heel goed wat ik wil en ontwerpt dan zelf iets. Ik heb geluk met zo’n vakman in huis, dat besef ik. Maar omdat ik zo enthousiast ben over heel wat leuke webshops voor geboortekaartjes, deel ik graag mijn top 5 met jullie:

Ā #1 Alsjeblief

Op deze website vind je niet alleen de mooiste geboortekaartjes, je vind er ook bijpassende stofjes! Die kan je dan gebruiken voor de doopsuiker, decoratie of zelfs om kleertjes mee te maken!

#2 Elle et moi

Hou je wel van deĀ botanischeĀ stijl? Dan is deze website iets voor jou. Elle et moi ontwerpt geboortekaartjes die inspelen op de nieuwste trends van het moment. Naast geboortekaartjes vind je in de shop ook coole sweaters voor mama en kind!

#3Ā Fin en Stip

Bij Fin en Stip vind je frisse en hippe geboortekaartjes. De ontwerpen hebben een speelse en Scandinavische stijl, heel mooi!

#4Ā Stokwolf

Thalysia is de dame achter dit label, ze heeft een eigen tekenstijl die deze reeks geboortekaartjes uniek maakt. Het is een heel eenvoudige stijl, vaak met een knipoog naar de natuur.

#5Ā Studio Moose

Deze studio werkt met letterpress, een mooie druktechniek waarop de letters als het ware in het papier liggen. Dat zorgt voor een smaakvol en chic effect. Bij Studio Moose werken ze zelfs met eenĀ eigen boekdrukpers, op ambachtelijke wijze dus!

Ken jij ook nog leuke webshops voor geboortekaartjes? Laat het me zeker weten!