Gisteren is Tom gestart met de schilderwerken op de nieuwe meisjeskamer. Dat wil zeggen dat het inrichten dichterbij komt en dan maak ik een vreugdedansje! Ik vertoef uren op Pinterest en zoek zorgvuldig de leukste accessoires samen. Sommige dingen hebben we al gekocht, of hadden we al in huis. Maar er staan nog enkele nieuwe dingen op mijn verlanglijstje 😉
Natuurlijk krijgen de meisjes ook wat inspraak. Vooral Lola toont al interesse als het gaat over de inrichting van haar nieuwe kamer. Kijken jullie mee naar onze 9 musthaves voor de kinderkamer? Ik hoop dat jullie er even vrolijk van worden als wij!

moodboard

#1 Bedden natuurlijk

De essentie van een slaapkamer: de bedden! Wij kochten deze mooie bedden van het Deense merk Flexa in de solden. Wij houden wel van de vorm en kleuren van deze bedden.

#2 Sfeervolle nachtlampjes

Enkele weken geleden trokken Lola en ik naar Pand 42 tijdens hun opendeurweekend. Toen we hun muur vol nieuwe nachtlampjes zagen, waren we allebei verkocht. Lola mocht er ééntje kiezen en het werd de ananas, in roze uiteraard 😉 

#3 Zacht vloerkleed

Dit bolletjeskleed staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het lijkt me heerlijk om daar ’s morgens met blote voetjes over te lopen!

#4 Leuke Quote

Een positieve quote is altijd leuk op een kinderkamer en er zijn zoveel mogelijkheden: een lightbox, een letterslinger, een poster, …

#5 Stijlvolle stoeltjes

In onze garage staan nog enkele afgedankte kleuterklasstoeltjes. Ik nam ze ooit eens mee naar huis want ik ging ze wel eens pimpen…  Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en ze staan nog steeds in de garage… Misschien is de nieuwe kinderkamer een goede motivatie om werk te maken van de stoeltjes!

#6 Mooie poster

Deze ijsjesposter van Jessica Nielsen hing al even in onze woonkamer. Ondertussen hangt daar al een ander exemplaar over, dus kan hij gerust verhuizen naar de kinderkamer! Recyclage in eigen huis heet dat dan 😉

#7 Gezellig leeshoekje

Ook de tipi verhuist waarschijnlijk naar boven, ideaal om ’s avonds gezellig een boekje in voor te lezen!

#8 Speels beddengoed

Susan gaat van een klein naar een groot bed, dus dat betekent dat ik nog een voorraad bedlinnen mag aanschaffen! Ik keek al eens rond en stootte op dit leuke multifunctionele dekbed ‘Dream in wings‘ van Fabelab. Je kan het niet alleen als dekbed gebruiken, maar ook omvormen tot echte vleugeltjes, hoe leuk is dat??

#9 Handige verstopbakken

De STUVA opbergbank van IKEA… Wie kent ze niet? Wie heeft ze niet? Wij alvast wel, meerdere keren zelfs… Ze zijn zo handig, die bakken! Je kan er niet heel wat rommel in verstoppen, je kan ze ook gebruiken als nachttafeltje of minibureautje. Zeker en vast een musthave voor onze kinderkamer!

Wat is jullie favoriete item voor een kinderkamer? Laat het me weten, misschien breng je me nog op ideeën 😉