Ik hou van de zomer, ik hou van de zon. Maar met een pasgeboren baby in huis hoeft het van mij geen 30 graden te zijn. Maar helaas kunnen we dat zelf niet kiezen en maken we er de komende dagen het beste van… Daarom ging ik op zoek naar de ideale plekjes om bij dit weer te vertoeven met je baby. Ik kwam tot deze top 5:

#1 Met de voetjes in het zwembad
Jammer genoeg is onze tuin te klein voor een écht zwembad, maar dit opblaasexemplaar is al meer dan voldoende voor onze kroost. Als het even rustig is, waag ik me zelfs met Pim in de buurt van het zwembad. Ik liet zijn voetjes even zakken in het water, maar dat was schrikken! Na een luide kreet genoot hij stiekem toch wel van zijn voetbadje.

#2 Met de draagmand in de schaduw
De maxi-cosi is geen goed idee bij dit weer. Natuurlijk moet het soms, maar als het even kan, leggen we Pim liever in zijn draagmand. Daar heeft hij iets meer adem- en bewegingsruimte. We leggen hem dan op een rustig plekje in de schaduw, ideaal voor een dutje.

#3 In het shopping center
Vandaag ging ik met m’n moeder naar het Waasland Shopping Center en echt, het was daar zalig vertoeven! Normaal ben ik niet zo’n fan van grote winkelcentra, maar ze hebben één grote troef bij dit weer: het is er lekker koel! En verder is het daar zo slecht nog niet… Gezellig winkelen, lunchen, een ijsje eten, meer moet dat niet zijn! Bovendien is er een handige kidscorner om je baby te verschonen en te voeden mét voedingszeteltjes. Je hoeft er ook niet te sukkelen met de kinderwagen, want er zijn géén drempels, opstapjes of lastige winkeldeuren!

#4 In het bos
Wie niet houdt van de drukte in het shopping center, kan ook voor een boswandeling gaan. Een wandeling in de schaduw van de bomen terwijl je geniet van de natuur is niet alleen gezond, maar ook beter voor de portemonnee dan nummertje drie 😉

#5 ???
Voor nummer vijf heb ik jullie hulp nodig… Waar is het volgens jullie ideaal om te vertoeven in deze hitte met een baby? Ik wacht met een bang hartje de komende dagen af, want het gaat nòg warmer worden naar het schijnt. Ik kan al jullie tips dus zeker en vast goed gebruiken!

Pim en ik danken jullie 😉