Het is zwaar geweest dit schooljaar… Het was mijn eerste schooljaar als werkende moeder van drie kinderen. En vooral die jongste heeft het ons niet altijd gemakkelijk gemaakt. Hij was redelijk veel ziek, met slapeloze nachten als gevolg. Het was dan ook een uitdaging om elke dag fris en monter voor de klas te verschijnen en die lieve en geduldige juf te zijn.

De combinatie werk-gezin was pittig dit jaar. Het was vaak overleven en hopen dat we vrijdag halen. Vrijdagavond was het dan altijd een beetje feest. Tom en ik klonken dan met een glaasje wijn dat we weer een week overleefd hadden… oef! 🙂

Daarom heb ik ook beslist om het volgend jaar iets rustiger aan te doen. Ik was dit jaar niet altijd de beste versie van mijzelf en dat vind ik geen leuk gevoel. Om alles te kunnen blijven combineren, start ik vanaf november halftijds in plaats van 4/5. Dat zal voor mezelf en ons gezin een verlichting zijn en zorgen voor meer rust in mijn hoofd.

Maar we hebben het zware schooljaar bijna overleefd! Die laatste week is het nog even extra druk met een schoolreis, recepties en oudercontacten.
Maar…

… ik heb mooie vooruitzichten! Want zaterdag vertrek ik met vier vriendinnen naar de zon!

Vier dagen …

… benen omhoog en niets doen
… tijd om een boek te lezen
… genieten van een maaltijd zonder gestoord te worden
… dobberen op het water tot ik helemaal verrimpeld ben
… cocktails drinken op elk uur van de dag

En dan nadien… mijn kroost helemaal platknuffelen omdat ik ze zo hard gemist heb!
Tom zal er dus vier dagen alleen voor staan met de bende… Hij krijgt gelukkig hier en daar wat hulp van de grootouders en ik ben er zeker van dat ze hier ook een toptijd zullen beleven.

Vier jaar geleden deed ik een gelijkaardig tripje met vriendinnen. Ik was toen ook juist begonnen met mijn blog en schreef er toen dit artikeltje over, echt grappig om dat terug te lezen 🙂