Dit citytripje was mijn laatste verjaardagscadeau voor mijn 30ste verjaardag, van mijn ouders. Ondertussen word ik al bijna 31, maar we stelden deze trip bewust wat uit, zo hadden we nog iets om naar u te kijken 😉

Vorige week deed ik nog een oproep naar leuke plekjes in Amsterdam en jullie reageerden massaal! Ik noteerde alles zorgvuldig in mijn notitieboekje en vertrok vol goesting!

Jammer genoeg moesten we keuzes maken. Amsterdam is nog groter dan ik dacht en onze tijd was beperkt. Omdat we het centrum te druk vonden, vertoefden we vooral in de buurt van de Jordaan, daar ontdekten we heel wat fijne plekjes die ik graag met jullie deel:

20161102_083620

#1 Logeren bij Sjudoransj

We houden niet zo van grote hotelketens en gaan graag op zoek naar gezellige B&B’s in een stad. Vooral Tom is een krak in het vinden ervan. Op het internet vond hij Sjudoransj. Een klein maar gezellig herenhuis in de Jordaan met mooi ingerichte kamers! Onze kamer was heel minimalistisch, met toch alle nodige luxe voor handen. Het ontbijt werd op het gewenste uur naar onze kamer gebracht. En zoals je ziet, kan je zelf kiezen of je het in bed of naast het bed opeet 😉

robinshoodlow1

#2 Eerlijk shoppen bij Robins Hood

Robins Hood is een winkel vol mooie interieur en lifestyle producten, allemaal met respect voor de maker en voor de natuur. Robins Hood heeft ook een eigen collectie, daarvan kocht ik alvast een muts voor de winter.

moco

#3 Cultuur bij Moco

Amsterdam barst van de musea, maar ook van de toeristen… Daarom stond er aan elk museum een gigantische wachtrij. Omdat de tijd beperkt was én omdat we nu ook niet zo’n grote cultuurliefhebbers zijn, besloten we de klassiekers ( Anne Frank, Madame Tussauds, Rijksmuseum, Van Gogh museum, …) te skippen. Er was één museum dat ons wel aansprak. Het was iets kleiner dan de anderen en het had een interessante tentoonstelling lopen. In het Mocomuseum kun je momenteel de kunst van Banksy en Warhol bewonderen. Deze twee moderne kunstenaars konden ons zeker bekoren met hun kunst en hun verhaal. Let op: deze tentoonstelling is tijdelijk en loopt tot eind december.

store-without-a-home

#4 Snuisteren bij Store without a home

Een gezellig winkeltje vol mooie, betaalbare design woonaccessoires. Ik wou de helft van de winkel mee naar huis nemen, maar om budgettaire en praktische redenen beperkte ik me tot de papieren vaas van Tiny Miracles.

moooi

#5 Wooninspiratie bij Moooi

Een gallerij vol design om heerlijk bij weg te dromen. Want ALS we een gigantische villa zouden hebben, dan zou één van deze stukken zeker niet misstaan. Maar in onze bescheiden gezinswoning en met ons bescheiden inkomen kunnen we daar alleen maar van dromen 😉 Als je van interieur houdt, is het wel een leuke plek om eens rond te wandelen!

Tot slot wil ik jullie nog één tip meegeven: laat je niet leiden door de massa, maar volg je intuïtie. Zo kom je op rustige plekjes die ook de moeite waard zijn. Kleine, gezellige winkeltjes met eigenaars die oprecht gelukkig zijn met jouw bezoek.