Het gaat allemaal zo snel

Een veel gehoord cliché dat klopt als een bus. Daarom vind ik het belangrijk om herinneringen (zoals foto’s) goed te bewaren. Elk jaar krijgen mijn kinderen een fotoboek cadeau voor hun verjaardag van het afgelopen jaar. Zo leg ik mezelf een deadline op om fotoalbums te maken. Dat doe ik hoofdzakelijk online. Maar voor het eerste levensjaar van de kinderen maak ik een uitzondering. Dan hou ik wel een ouderwets plakboek bij. Eéntje waar je ook de mijlpalen en leuke weetjes in kan schrijven. Voor elk van onze drie kinderen hebben we een ander babyboek. Ik laat jullie graag meekijken en vergelijken:

#1 Lola – Action

Het thema van Lola’s geboortekaartje was een vogeltje. Toen ik daarom dit babyboek tegenkwam in de Action(!) nam ik het mee. Later heb ik daar wel een beetje spijt van gehad… De kwaliteit van dit boek was ondermaats… Het boek ziet er wel heel vrolijk uit en bevat alles wat een babyboek moet bevatten, maar het was al vrij snel kapot… De bladen kwamen los en er kwamen scheuren in het kaft… Jammer!

#2 Susan – Uitgeverij Snor

Toen ik zwanger was van Susan, kreeg ik dit mooie babyplakboek van Tom cadeau voor moederdag. De tekeningen van Caroline Ellerbeck spraken mij meteen aan. Het boek zit ook vol met leuke posters en stickertjes. Daarnaast kan je per week iets noteren en staan er leuke weetjes en opdrachten bij. Dit boek is ideaal voor “eerste kindjes”, voor moeders met héél véél tijd. Jammer genoeg kwam Susan als tweede op de wereld en had deze moeder niet zoveel tijd… Gevolg: heel wat bladzijden bleven leeg… Gelukkig vond ik er iets op! Wat? Dat lees je in deze blogpost van drie jaar geleden, grappig om dat nog eens terug te lezen 🙂

#3 Pim- Carrie Can

Derde keer goede keer dan zeker? Tot hiertoe ben ik volledig fan van dit derde babyboek. Het is sober en minimalistisch, maar toch vrolijk en volledig. Ik vulde met heel veel enthousiasme alvast de eerste bladzijden in en ik hoop van harte dat ik tegen de eerste verjaardag van Pim kan pronken met een volledig ingevuld babyboek 😉

Ik vond dit laatste babyboek trouwens bij Pand 42, en nu ontdekte ik dat nummer twee daar ook te koop is!

Welk babyboek gebruiken jullie?