Een tijdje geleden leerde ik het nieuwe Blankenberge kennen en dat was een aangename verrassing! Ik nam me dan ook voor om zeker nog eens terug te keren met de kinderen. Dinsdag was het Tom zijn laatste vakantiedag en dat vonden we een goede gelegenheid om een dagje naar zee te gaan. Samen met een bevriend collega en haar gezin ontdekten we wat Blankenberge te bieden had voor onze kroost.

#1 Serpentarium

We begonnen onze dag in de donkere gangen van het Serpentarium. Dit mini-dierenpark vol reptielen vind je op de zeedijk van Blankenberge. De kinderen waren onder de indruk van de mooie kikkers, gigantische slangen en enge krokodillen. Ook de spinnen spraken tot de verbeelding! Als kers op de taart kregen ze de kans om een échte slang te aaien. Lola ging spontaan achteruit, maar Susan waagde zich heel stoer aan de uitdaging. Wij vonden de reptielenzoo eerder aan de kleine kant, maar onze kinderen vonden het alleszins wél de moeite.

#2 Salito Beach

Toen we buitenkwamen uit het Serpentarium had ook de zon zijn weg gevonden naar de zeedijk. Dat was voor ons reden genoeg voor een aperitiefje op het strand. Bij Salito Beach is het niet alleen gezellig voor de ouders, maar ook de kinderen kunnen er zich amuseren in de speeltuin mét springkastelen. Voor Pim was het even wennen, al dat zand aan zijn voetjes, maar al gauw had hij ook de smaak te pakken 😉

#3 De lustige velodroom

Als de dorst gelest was, wandelden we verder over de zeedijk, recht naar de kleurrijkste plek van Blankenberge: de Velodroom! De kinderen vonden het super om al die gekke fietsen uit te testen en te racen op de houten planken. De Velodroom is een gevestigde waarde op de zeedijk van Blankenberge, die bij heel wat ouders jeugdherinneringen oproept en die retrolook vind ik helemaal geweldig!

Verder wandelden we nog eens over de pier, aten we een ijsje en bezochten we mama’s favoriete winkel nog even 😉