candyshop

Ikea en ik…
We hebben iets met elkaar…
Elke keer als ik er kom, voel ik mij als een klein kind in een snoepwinkel.

Helaas deelt mijn wederhelft de liefde voor Ikea niet…
We hebben wel wat meubels van Ikea in huis en als er belangrijke stuks moeten gekocht worden, gaat hij mee. Maar dan is het niet zo’n bezoekje waar ik naar uitkijk. Hij zoekt op voorhand op internet wat hij wil, loopt zo snel mogelijk op zijn doel af en probeert dan nog sneller tot aan de kassa te geraken. Mij houdt hij stevig aan zijn zij, dat ik geen kans krijg om alle gezellige minihuisjes te bewonderen in de showroom of de nieuwste gadgets te spotten in de winkel.

Nee, naar de Ikea ga ik liever zonder hem. Ik zoek dan een excuus waarom ik echt nog eens naar Ikea moet. Daarna zoek ik een even grote Ikea-fan om samen te genieten van het Ikea-bezoekje.

Deze keer was het excuus de IKEA PS stoelen, waar ik eerder al over vertelde. Samen met mijn moeder en schoonzusje ging ik op pad. Het plan was om eerst te ontbijten voor €1, maar toen we de rij zagen, besloten we om toch eerst de showroom te verkennen. De stoelen vonden we vrij snel, ze werden getest en goed gekeurd. We lieten ons daarna uitgebreid inspireren door al het moois en toen we in het koopgedeelte kwamen, liet ik me weer iets te hard gaan.

Ik heb in de Ikea altijd twee soorten aankopen: de ontdekkingen en de klassiekers:

collage ikea 1

De klassiekers

Er zijn enkele dingen die ik elke keer opnieuw koop als ik in de Ikea ben, omdat ik ze nooit genoeg kan hebben. Zoals de drie op de foto:

  1. plantjes: aangezien mijn planten in huis nooit lang leven, kan ik elke keer wel weer wat nieuwe gebruiken. Nu heb ik op safe gespeeld met deze cactus 😉
  2. stationery: posters, kaartjes, … in de papershop vind ik altijd wel iets, zoals deze mooie ijsjes-postkaarten
  3. servetten: mijn collectie servetten is aanzienlijk, maar telkens ik in Ikea kom, vind ik weer een mooi printje dat ik écht niet kan laten liggen!

collage ikea 2

De ontdekkingen:

Omdat ik niet elke week naar Ikea ga (lees: één of twee keer per jaar) is er telkens weer wat nieuws te vinden. Ook deze keer deed ik enkele leuke ontdekkingen:

  1. KNAGGLIG kist: fruitbakjes zijn helemaal in, dus niet meer zo makkelijk te vinden in de kringwinkel. Ikea verkoopt ze nu terug. Je hebt grote en kleine formaten. Ik kocht een kleintje om te beginnen, nu nog een leuk plekje vinden 😉
  2.  LATTJO werpspel: De LATTJO collectie is een nieuwe reeks speelgoed die jong en oud wil inspireren om samen te spelen. Ik kocht dit werpspel als kerstcadeau voor Susan.
  3. TRYGGHET pleisters: deze vrolijke pleisters liggen misschien al lang in Ikea, maar ik heb ze pas ontdekt en vind ze superleuk! De uiltjes, lieveheersbeestjes en rupsen zullen de tranen probleemloos drogen als mijn meisjes weer een pijntje hebben.

Ben jij ook zo’n fan van Ikea? Wat is jouw laatste ontdekking? Of wat koop jij elke keer weer opnieuw?