Bron: Studio Inktvis

In februari leer ik mezelf focussen. Ik beperk mijn gsmgebruik dankzij de Forest app en tot hiertoe lukt dat goed. Maar er zijn nog andere hulpmiddeltjes om te focussen, om meer gedaan te krijgen zonder te multitasken.

Veerle van Quillet zei dat ik een Bullet Journal eens moest proberen.
Ik heb er al veel over gelezen, over zo’n Bullet Journal. Maar tot nu toe heb ik er mezelf nog niet aan gewaagd… Het lijkt me zoveel werk en ik zie me er geen baas over. Daarom vroeg ik Veerle om hulp en zij vertelde me dit:

Ik hou ervan mijn dromen achterna te jagen en er staat nog heel wat op mijn bucket list. Voor dit jaar, of deze maand, of deze week, of deze dag. Want naast mijn nieuwe job is er ook nog een huishouden dat veel tijd vraagt, de afwas die steeds terugkomt, een tuin die straks weer in de groei schiet, vrienden en familie die ik wil zien en baby-speelgoed dat dringend moet worden doorverkocht. En ik zet steeds nieuwe ‘buckets’ op de lijst.
Focus zou het antwoord zijn. Eens je gekozen hebt voor een bepaalde richting, moet je die vooral uitgaan.

Maar hoe doe je dat? Wie houdt de naald van het kompas in de juiste richting? Mag multifocus? En hoe kan ik me minder schuldig voelen mocht die mooie todo-lijst van vandaag doorkruist worden door iets wat je niet op voorhand kon inplannen?

Voor mij is de Bullet Journal een antwoord. Het helpt me focussen. Het helpt me stappen zetten in de goede richting. Het helpt me op korte en lange termijn nadenken over waar ik elke dag mee bezig ben. En sinds ik mijn todo’s niet meer op de computer bijhou, kan ik er veel meer kanten mee uit. Zelfs de creatieve wannabe in mij voelt zich uitgelaten.

Het concept is simpel. Volgens internet is een Bullet Journal een analoog antwoord op de digitale wereld van vandaag. Het is een planner, een agenda, een notitieblok, een doelenboek, een tekenboek, een verzameling todo’s, … all in one. En het is leuk! Youtube staat vol met start-up filmpjes en Pinterest vol met leuke sjablonen.

Door mijn doelen-pizza-blad aan het begin van mijn boekje te zetten, kan ik elke actie bijkleuren en hou ik een evenwicht in alle taken. Een zieke zoon? Dat is dan misschien wel een gemist blokje in je ‘werkambities-pizza’, maar geeft me de kans om de’qualitytime met de kids’- pizza extra bij te kleuren. Geen schuldgevoel. Geen ‘het lukt me niet te doen wat ik moet doen’ – gevoel. Alleen een wissel van de plannen.

Tof. Leuk. Duidelijk. Transparant. Persoonlijk. Op maat en visueel.
Just my cup of tea!

Win win win!

Wil je, net als ik, zo’n Bullet Journal wel eens uitproberen maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan heb ik goed nieuws! Op zaterdag 11 maart organiseert Veerle een workshop over de Bullet Journal in Sint-Niklaas. En… ik mag vijf lezers meenemen naar deze workshop! Tijdens de sessie zal Veerle ons onderdompelen in de wereld van de Bullet Journal en zullen we er samen eentje opstarten.
Ook voor de kindjes is er goed nieuws! Die mogen gewoon meekomen en krijgen een eigen workshop op maat! Wat het precies wordt, is nog een verrassing… Maar wie benieuwd is, kan al eens piepen op deze website: De Groene Duizendpoot

Hoe maak je kans?

  1. Like Quillet en De Groene Duizendpoot op Facebook
  2. Laat een reactie achter op dit bericht
  3. Delen = bonuspunten!

Reageren kan t.e.m. 16/02/2016 en op 17/02/2016 maak ik de winnaars bekend!