Vorige vrijdag trok ik met de meisjes een dagje naar Knokke. Voor het strand was het te winderig, maar dat lieten we niet aan ons hart komen, want er stonden genoeg andere leuke activiteiten gepland!

’s Ochtends waren we te gast bij Laurentine van Clouds of Fashion, zij opende recent een pop-up store in Knokke, met foodbar! Ze verwende ons met een overheerlijke brunch. Die zorgde ervoor dat we genoeg krachten hadden verzameld voor deel twee van ons uitje: de go-carts!

Met de go-carts reden we de dijk af naar Knokke-Heist voor een bezoekje aan het cartoonfestival. Voor dit festival sloegen enkele topcartoonisten en de KU Leuven de handen in elkaar om belangrijke uitvindingen doorheen de jaren op een ludieke manier weer te geven. Samen met enkele andere bloggers kregen we een rondleiding van de curator himself. Hij gaf uitleg bij alle kamers en onderweg mochten de meisjes zelf een cartoon tekenen en aan de muur hangen!

Na de rondleiding konden de meisjes nog aansluiten voor een workshop ‘slijm maken’ of ‘vulkaan spelen’, maar helaas was de workshop overbevolkt en konden ze alleen maar kijken. Ondertussen kregen de bloggers een workshop van Lectrr, de vaste cartoonist van De Standaard. Hij vertelde over hoe je inspiratie kan opwekken en liet ons zijn tekenkunsten zien.

Ben je binnenkort aan de kust en is het weer niet al te denderend? Dan is dit cartoonfestival dus zeker een aanrader! Het is niet alleen heel leuk voor zowel jong als oud, het is daarbovenop ook volledig gratis! De kinderen kunnen aan de ingang een doeboekje meenemen en ook de workshops zijn volledig gratis (al moet je wel geduld hebben 😉 ).