Een tijdje geleden kreeg ik een mail van CEWE of ik zin had om een workshop te volgen. Het bleek een workshop te zijn over smartphonefotografie. Ik was meteen geïnteresseerd en toen ik zag dat ook de familie mee mocht komen, was ik helemaal enthousiast. Samen met mijn moeder en Lola trok ik naar het Fotomuseum in Antwerpen.

Daar werden we hartelijk ontvangen en opgesplitst. De kinderen kregen een rondleiding op maat doorheen het fotomuseum. De mama’s en oma’s kregen een workshop van Vicky Bogaert. Ik volg haar al een tijdje op Instagram, dus ik was heel benieuwd!

foto 8

Vicky vertelde ons enthousiast over haar passie, fotografie. Ze leerde ons dat je met een smartphone ook de mooiste foto’s kan trekken. Hier enkele tips:

  • licht: let op met tegenlicht, gebruik een flits alleen als het echt nodig is
  • achtergrond: een witte achtergrond is ideaal
  • compositie: ik leerde zowaar de regel van derden!
  • zoomfunctie: gebruik de zoom nooit, ga liever wat dichterbij staan
  • apps: er bestaan heel wat handige apps om foto’s achteraf te bewerken (jammer genoeg veel te weinig voor mijn Windows Phone… )

Meer weten? Vicky schreef ook een boek.

Na de workshop keerden we terug naar onze kinderen en kregen we de kans om de tips om te zetten in de praktijk. Lola toonde ons de weg in het fotomuseum en tussendoor namen we heel wat leuke foto’s.
Als afsluiter trakteerde CEWE ons nog op een Sinterklaasmuffin en een foto op canvas!
Lola sloot de middag af met een heus kussengevecht. De laatste foto is misschien niet zo zuiver en perfect, maar ik vind het wel een leuk sfeerbeeldje 😉

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4   foto 7foto 5foto 9