Lock down

In tijden van lock down wordt er hier thuis wel wat afval geproduceerd. We hebben al enkele kleine stapjes gezet, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Plat water drinken we bijvoorbeeld al lang van de kraan. Maar bruiswater kochten we (tot voor kort) nog steeds in petflessen… Vooral Tom drinkt behoorlijk veel bruiswater en dat zorgt natuurlijk voor heel wat PMD afval.

SodaStream

Maarrrr dankzij onze gloednieuwe SodaStream is dat nu verleden tijd! Met één druk op de knop toveren we ons kraantjeswater nu om in bruiswater en hoeven we geen petflessen meer te kopen.

De laatste petflessen

De laatste petflessen wilden we graag een nieuw leven geven (lees: bezigheidstherapie in tijden van corona 😉 ). Ik had een leuk ideetje gezien op Pinterest en daar gingen we vol goede moed mee aan de slag.

Ik knipte uit de oude petflessen konijntjes en halve eitjes om ze daarna samen met de kinderen in mooie pastelkleurtjes te schilderen. Jammer genoeg had ik niet de juiste verf in huis, enkel de gele (acrylverf van de Action) werkte wel goed op het plastic.

Maar het verfprobleem kon de pret niet bederven. We installeerden onze paaspotjes buiten op de tuintafel en vulden ze met aarde. Want het plan was dus om er leuke bloempotjes van te maken voor de zonnebloempitjes (van de reuze zonnebloemen van vorig jaar)

En tegen dat die nieuwe zonnebloemen daar zijn, is het coronatijdperk hopelijk voorbij… Zorg goed voor elkaar!