2019 zit er bijna op… Het laatste jaar ook van #maandagpimdag, de gezelligste manier om de week te beginnen! We deden niets bijzonders hoor, gewoon een beetje huishouden zoals boodschappen doen, wassen, strijken, soep maken en dutjes… Vooral dat laatste kon Pim (nog steeds) als de beste! Na meer dan twee uur maakte ik hem dan wakker om de meisjes van school te halen. Elke keer opnieuw zei hij dat hij nog wat wou slapen… Ik nestelde me dan naast hem in bed en liet hem rustig wakker worden… En dan fluisterde hij in mijn oor dat ik de liefste ben… smelt! (ja, ’t is een echte charmeur…)

Bere-leuk afscheidscadeautje

Maar goed, vanaf januari gaat onze kleinste spruit dus ook naar school. Dat wil ook zeggen dat hij afscheid moest nemen van zijn onthaalmoeder en zijn vriendjes daar. Hij gaf ze een bere-leuk afscheidscadeautje 😉

Nieuw tijdperk

Ik keek er lang naar uit, naar drie schoolgaande kinderen. Alles wordt dan makkelijker: geen tussenstop meer in de ochtendrush, drie zelfstandige kinderen, meer tijd voor mezelf, …

Maar nu het moment daar is, word ik weemoedig. We sluiten hiermee een serieus hoofdstuk af. Pim en ik hebben ook een bijzondere band. Is het omdat hij een jongen is? Is het omdat hij de jongste is? Is het omdat ik meer tijd met hem doorbracht? Geen idee… maar ik ben stapelzot van hem. En ik ben hier thuis niet de enige hoor… Ook Tom en de meisjes draait hij vlotjes rond zijn vinger. We zullen maar opletten dat het geen rotverwend kakkenestje wordt 😉

Cadeau voor mezelf

Iedereen weet intussen wel dat ik dol ben op foto’s. Ik deel de foto’s van de kleine gelukjes van ons gezin ook op Instagram en deze blog.

Ik maak bij elke verjaardag van de kinderen hun eigen jaarfotoboekje. Maar die krijgen ze cadeau en nemen ze later vast ook wel mee als ze het huis uit gaan. En dan blijf ik moederziel alleen in een leeg huis zonder fotoboekjes… Dat kan toch niet???!

Daarom probeer ik ook af en toe een album te maken van ons gezin, gewoon voor mezelf. Ik blikte voor de gelegenheid terug op 2019, een jaar dat voorbijgevlogen is. In 2019 probeerden we vooral om van elke dag een klein feestje te maken. Het leven is veel te kort om uit te kijken naar verre reizen of andere bijzonderheden. Gewoon genieten van élke dag en van het samen zijn.
En dat is meteen ook mijn wens voor jullie in 2020.
Prettig eindejaar en een warm 2020 gewenst!