collage-1

Ik kende Nelson nog niet, maar blijkbaar is het al zijn derde boek! Ik herkende de tekenstijl van Emma Thyssen en daardoor alleen al het sprak het boek me aan. Maar toen ik verder keek en de filosofie achter het boek begreep, werd ik nog meer fan!

Met dit dansboek worden mijn kinderen vast geen prima ballerina, maar dat vind ik er juist zo goed aan! De klemtoon ligt hier op plezier en fantasie. Nelson en zijn familie leren ons in dit boek twintig dansspelletjes. Hier mijn drie favorieten:

collage-2

#1 De schildervinger

Maak de mooiste tekeningen in de lucht met je schildervinger. Je kan ook je elleboog, je voet of je billen gebruiken om mee te schilderen!

#2 Het levende huis

Maak al dansend een tocht door je huis. En ik elke kamer is er iets geks aan de hand waardoor je anders moet bewegen. De badkamer staat vol met water, de slaapkamer is veranderd in een reuzetrampoline en de zolder heeft een bewegend plafond!

#3 De lichaamslijm

Neem een grote borstel met lijm en lijm jezelf vast aan je danspartner. Je begint gemakkelijk met bijvoorbeeld jullie handen aan elkaar te lijmen. Maar je kan het ook moeilijker maken door je hand aan het been van de ander vast te lijmen!

collage-3

Lola en ik experimenteerden al volop met het nieuwe dansboek. Omdat er geen fotografen in de buurt waren, trokken we een foto van elkaar 😉 Ter verduidelijking: we deden de schildervinger, Lola maakte een regenboog en ik maakte sterren.