Woensdagmiddag heeft Lola zwemles. Ik liet Susan al iets vroeger achter bij oma om er een gezellig moederdochtermiddagje van te maken met Lola. Niets heerlijker voor een kind dan de onverdeelde aandacht van mama, zonder dat een kleine zus spelbreker komt spelen. Toen ik zei dat we gingen knutselen, kon Lola’s dag niet meer stuk. Juweeltjes maken dan nog wel, helemaal zelf!

Op Fairplace.be vond ik dit leuke pakket om zelf juweeltjes te maken van oud papier. Het pakket bleek een heel gebruiksvriendelijk setje waar een vijfjarige zelf mee aan de slag kan.

  1. Reepjes knippen
    Om te beginnen zaten er al enkele stroken papier bij, maar later is het de bedoeling om hier oud papier (van tijdschriften) voor te gebruiken
  2. Reepjes draaien en dichtplakken
    Je kan aan de groene draaimachine onderaan een plastic flesje bevestigen om de kralen in op te vangen. Wij deden het voorlopig zonder en dat ging ook prima.
  3. Kralen rijgen
    In het pakket vonden we een draad om de kralen aan te rijgen. Dat kon Lola ook helemaal zelf, mama moest enkel een knoopje leggen en klaar was haar juweel!

Dat Lola fier was op haar zelfgemaakte armbandje moet ik jullie niet vertellen 😉 En dat er nog veel zullen volgen, daar ben ik zeker van!

Meer weten over dit knutselpakket? Kijk dan hier.