verbeteren

Zowat iedereen is aan het aftellen naar juli want…
– de kinderen en studenten zitten midden in de toetsen/examens
– de ouders leven mee met hun kroost en liggen er dikwijls nog meer van wakker
– en de leerkrachten zijn omsingeld door bergen verbeterwerk ūüėČ

In mijn klas merk ik ook¬†dat heel wat kinderen nood hebben aan¬†vakantie. Maar¬†eerst moeten ze natuurlijk¬†die eindtoetsen nog trotseren. Ik geef les in het tweede leerjaar, daar hoeven ze nog niet echt veel te ‘studeren’. Toch kunnen zij zich ook goed voorbereiden op de toetsen. En de mama’s en papa’s spelen hier een belangrijke rol. Daarom voor de ge√Įnteresseerden: 5 tips om je kind te coachen tijdens de eindtoetsen:

#1 Op tijd naar bed

Het is langer licht en er is voetbal op tv. De verleiding is groot om langer op te blijven. Toch is het voor de concentratie belangrijk dat kinderen voldoende nachtrust hebben. Wees dus even streng en stuur ze op tijd naar bed.

#2 Vitamineboost

Gezonde voeding is een niet te onderschatten aandachtspunt tijdens toetsenperiodes. Veel water drinken en afwisselend eten met voldoende groenten en fruit. Wil je meer lezen? Kijk dan hier.

#3 Bewegen

Je kind zit al een hele dag stil op school. Daarna moet er wellicht huiswerk gemaakt worden. Vergeet dan zeker niet om op tijd een pauze in te lassen. Trek naar buiten voor een kleine wandeling/fietstocht of speel een partijtje voetbal/basket. Zowel lichaam als geest kunnen hierdoor veel beter ontspannen. Vaak grijpen kinderen naar de tablet als ontspanning, maar dat zorgt voor weinig rust in het hoofd.

#4 Samen staan we sterk

Het ‘wij-gevoel’ zorgt ervoor dat jouw kind zich niet alleen voelt tijdens deze zware periode. Marathonradio en Fok de blok zijn mooie voorbeelden van samenhorigheid voor de oudere studenten. Maar ook voor de jongsten is het fijn om te weten dat ze niet alleen zijn. Als ze met vragen/problemen zitten, aarzel dan niet om de hulp in te roepen van een schoolvriendje.

#5 Aftellen

Gelukkig duurt het allemaal niet lang meer en volgt er na de toetsen een lange periode van ontspanning en vakantie! Maak het visueel en hang een leuke aftelkalender op. Dit mooie exemplaar vond ik op de blog van Oktoberdots. Elke dag kan je kind een plaatje kleuren en is het weer een stapje dichter bij de zomervakantie!

aftellen vakantie