Childhome

De tijd van luiertassen ligt al even achter mij… Maar ik herinner me nog goed dat ik dat ding overal mee naartoe nam, het werd zowaar een verlengde van mijn arm. Daarom wil ik er mijn tijd voor nemen om de juiste luiertas te kiezen. Het is één van de dingen die ik al op voorhand koop, zo kan ik hem meenemen naar het ziekenhuis voor de geboorte.

Met mijn babyervaring, heb ik enkele eisen klaar voor de perfecte luiertas:

 • Niet te groot, niet te klein 
  Er moeten natuurlijk heel wat spullen in, in zo’n luiertas, maar het moet ook nog handig zijn om mee te dragen. Het mag geen halve reiskoffer worden.
 • Een schouderriem
  Alle jonge mama’s weten dat ze weinig handen vrij hebben als ze op stap gaan met hun baby. Daarom is het handig dat je de luiertas rond je schouder kan hangen, zodat je de handen vrij hebt om je baby te dragen ( en al de rest). Een schouderriem is ook handig om de luiertas aan de buggy te hangen.
 • Veel vakjes
  Een luiertas bevat heel wat kleine spullen die je graag snel terugvindt (tutje, slabbetje, knuffel, …). Daarom is het handig dat je veel vakjes hebt, zodat je alles binnen handbereik hebt als de nood hoog is.
 • Mooi en neutraal
  Een luiertas mag best mooi zijn! Je neemt hem overal mee naartoe en zo wordt het een echt onderdeel van je garderobe. Daarom hou ik het graag neutraal. Mijn vorige luiertassen waren nooit roze, ook al hebben we twee dochtertjes. Het waren ook geen halve sjakossen, want het moet voor Tom ook nog aangenaam zijn om mee rond te lopen 😉

Ik schuimde heel wat webshops af en ook Pinterest onderzocht ik grondig. Zo kwam ik tot een selectie van drie favorieten:

#1 Rive Droite – €70

#2 House of Myrtle – €145

#3 Herschel – €79,95

De tweede springt er wat uit qua prijs. Maar ik heb ontdekt dat hij in de solden staat, nu slechts €101.5!
Welke zouden jullie kiezen?