Nu de laatste weken van mijn zwangerschap zijn ingegaan, moet ik stilaan aan inpakken beginnen denken. Ik vulde een koffer voor mezelf en de baby, een noodvaliesje voor de meisjes en de verlostas. De verloswat? De verlostas is de tas die ik meeneem om te bevallen, naar de verloskamer. Eigenlijk is het gewoon de toekomstige luiertas die ik vul met dingen die van pas kunnen komen vlak voor/tijdens/na de bevalling.
Benieuwd naar wat daar zoal in zit? Ik verklap het hier:

#1 Afleidlectuur
In het begin heb je meestal nog wat tijd tussen de weeën door of misschien vallen de weeën wel stil. Dan is het leuk dat je wat afleiding hebt. Neem daarom een boek of tijdschrift mee en natuurlijk is Zappy Ouders dan de ideale lectuur 😉

#2 Voedselrantsoen
Eens de weeën begonnen zijn, is het moeilijk om nog te eten. Maar een snoepje of wat cola kunnen je wel extra energie geven die je goed zal kunnen gebruiken!

#3 Fototoestel + gsm
Welke delen van de bevalling je vastlegt op foto is een persoonlijke keuze. Ikzelf heb niet de behoefte om mijn arbeid achteraf terug te zien. Maar het beeld van dat kleine wondertje dat je in je armen krijgt, wil je nooit meer vergeten!
Tip: zorg dat alle batterijen goed opgeladen zijn en neem een lader mee

#4 Reservekledij
Bij mijn eerste bevalling had ik iets gehoord over bevalkledij, de kledij die je bewust aantrekt om te bevallen. Maar na twee praktijkervaringen weet ik dat je hoofd op dat moment niet denkt aan omkleden. Je bevalt dus meestal gewoon in de kledij die je op dat moment aanhebt. Wel is het aan te raden om dan reservekledij mee te nemen voor na de bevalling. Want die outfit komt er meestal niet meer zo fris voor 😉 Een strakke legging is na een bevalling ook niet zo’n goed idee, eerder een slaapkleedje. Dat trek je makkelijk langs boven aan en dan blijft je onderkant vrij  voor verzorging.
Tip: Neem ook voor de papa een reserve t-shirt mee 😉

#5 Eerste kleertjes baby
Ook je baby kan wel wat kleertjes gebruiken. Eigenlijk is een muts, body en wikkeldoek al genoeg, maar je kan hem gerust ook al een modieus outfitje aandoen!

#6 Tutje + knuffel
Twee dingen die ik al van bij de geboorte bij de hand heb. Tutjes zijn er in verschillende maten en vormen. Het is afwachten wat de baby het beste vindt. Maar wij zijn hier al twee keer tevreden geweest met de gewone Avent-tutjes, er zit zo’n gratis tutje in De Roze Doos trouwens!
Ook een knuffel vind ik belangrijk. Wij kiezen nu voor een Jellycat omdat die zoooo zacht is.
Tip: leg de knuffel al even in het grote bed van mama en papa, dan ruikt die lekker naar jullie 😉

Zo, nu we ingepakt zijn, mag de baby écht gaan komen!
Ben ik iets vergeten? Laat het me dan zeker weten!