Als je (net als ik) een beetje internet-verslaafd bent, dan ben je ze vast en zeker al tegen gekomen… printables! Op heel wat blogs en creatieve websites kan je ze gratis downloaden.

Het enige wat je nodig hebt om er mee aan de slag te kunnen is:

  • Een degelijke kleurenprinter
  • schaar en lijm
  • optioneel: pareltjes om het ÊÊn en ander te pimpen 😉

Op mijn Pinterest heb ik een nieuw bord aangemaakt om ze te verzamelen.
Hieronder zie je mijn drie favorieten, ik heb ze gesorteerd van makkelijk naar moeilijk 😉

collage ijsjes

1. Ijsjesslinger

Deze printable is de eenvoudigste. Je knipt de ijsjes uit, plakt er een stokje aan vast en je hangt ze aan een touwtje. Ik heb de slinger nog wat versierd met strijkparels. De slinger is zo licht dat je hem makkelijk met masking tape aan de muur kan hangen. Ik heb hem een plaats gegeven in een speelhoekje van de meisjes.

Bron:http://jennybevlin.com/printable-popsicle-garland/

collage geoball

2. Geoball

Deze printable geeft je in geen tijd een handig opbergdoosje. Je knipt de vorm uit, vouwt op de lijnen en kleeft alles vast. Je kan er kleine prulletjes in bewaren of hem gewoon tentoonstellen omdat hij er zo mooi uitziet! Wij verzamelen er alle verloren gelopen speldjes en rekkertjes in. En met drie dames in huis, zijn dat er wel wat ;)

Bron: www.cherry-plum.com

collage diamant

3. Paper diamonds

Deze laatste printable is een uitdaging voor mensen met geduld en een goeie fijne motoriek. Eigenlijk niets voor mij dus 🙂 maar ik probeerde het toch en buiten enkele schoonheidsfoutjes (die ik natuurlijk verdoezelde op de foto 😉 ) is het me toch gelukt.
Zoals je ziet op het stappenplan knip je eerst de vorm uit. Daarna ga je met een naald en meetlat over alle zichtbare lijnen. Dit zorgt er voor dat je straks heel soepel kan vouwen. De volgende stap is dan het vouwen en uiteindelijk kleef je elk stukje vast (de laatste zijn de moeilijkste). Ik bevestigde er ook een touwtje en een pareltje aan omdat ik ze graag in mijn paasboom wil hangen 😉

Bron: http://www.minieco.co.uk/3d-paper-diamonds/

Laat gerust een reactie achter als je zelf ook een leuke printable hebt gemaakt/gevonden!

Fijne dag nog!