WP_20141130_19_59_54_Pro

De kerstboom mag pas gezet worden als de Sint geweest is… Dat is onze huisregel, dus ik moet nog even geduld hebben. Toch kon ik het niet laten om de kerstsfeer al een beetje in ons huis te halen… In Libelle vond ik dit kleine postertje dat heel zachtjes ‘O denneboom’ zingt.

Dit jaar is het een bijzondere Kerst bij ons thuis: we zetten voor het eerst een ‘echte’ kerstboom! Geen plastic exemplaar dat er akelig perfect uit ziet, maar ééntje dat we zelf gaan kiezen op het veld… Spannend!

Ik weet dat een echte boom ook nadelen heeft: hij hangt een beetje scheef, zorgt ervoor dat je elke dag moet vegen en tegen nieuwjaar is hij meestal niet meer om aan te zien… Maar voor mij heeft het nu alvast één groot voordeel: ik heb een excuus om massa’s nieuwe kerstversiering te kopen! (want ons vorig plastic boompje was aan de kleine kant)

En leuke kerstversiering hoeft zeker niet duur te zijn want ik vond de meeste spullen bij Action en Hema. En weet je wat nog goedkoper én leuker is… zelf kerstballen maken, kijk maar:

DSC02141

1. Papieren kerstbal

Een tijdje geleden had ik het al over kleuterkunst en voor deze kerstbal kan je de knutselwerkjes van je kleuter ook prima gebruiken! Zo ga je te werk:
– Knip 6 evengrote cirkels (ik gebruikte 3 cirkels uit een zwart/wit kunstwerk van Lola en 3 roze cirkels)
– Vouw de cirkels in twee
– Kleef de helften tegen elkaar ( als je twee verschillende soorten gebruikt, wissel dan af )
– Vergeet er op het einde geen lusje tussen te plakken

2. Kerstbal met strijkparels

Ik vond in Flying Tiger een rond malletje en ook de juiste kleuren strijkparels voor deze leuke kerstbal. Je kan deze kerstbal zeker samen met de kinderen maken. Omdat die van mij hier nog te jong voor zijn, leefde ik mij in mijn eentje uit op de strijkparels, heel rustgevend!

3. Gehaakte kerstbal

Voor deze kerstbal gebruikte ik zwart/wit zpaghetti en ik haakte gewoon in een rondje tot ik de gewenste grootte had. Een youtube filmpje vind je hier

Het rendier heb ik niet zelfgemaakt, maar ik vond hem zo mooi dat hij ook op de foto mocht 🙂