Nodig:
- 250 g zelfrijzende bloem
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 10 eetlepels water
- optioneel: deegrol, satéstok, vormpjes
- eventueel extra kruiden
Aan de slag:
- meng de bloem en het zout
- maak een kuiltje in het midden en doe er de olijfolie en het water in
- roer met een vork tot de olijfolie en het water door de bloem zijn opgenomen, kneed daarna met je handen
- als het deeg te droog is (niet kleverig) voeg dan nog één (of meer) eetlepels water toe
- nu kan het experimenteren beginnen: worstjes, vormpjes, versieren met satéstokje, …
- leg de soepkoekjes op een bakpapier op de bakplaat
- je kan de koekjes ook nog versieren met enkele kruiden voor een extra smaakje
- Zet de bakplaat in het midden van de oven op 220° (10-15 minuutjes)
Voordelen:
- kleuters vinden het super om mama te helpen in de keuken
- ze kunnen hier niets verkeerd mee doen
- het is gezonder dan gewone koekjes bakken
- ze proeven niet van het deeg (want dat is toch niet lekker)
- ze zullen met héél veel smaak hun soep (vol vitamientjes) opeten met hun zelfgemaakte koekjes!
- ook voor mama en papa is het lekker 😉