Tijd te veel

In deze bizarre Corona-tijden gebeurt er iets dat al lang geleden is… We hebben allemaal tijd te veel met onze kinderen! Als leerkracht moet ik af en toe op school zijn om opvang te voorzien, maar ik voorzie ook vooral opvang voor onze eigen kinderen. En vijf weken met drie kinderen thuis zijn? Dat is best pittig, als je ’t mij vraagt… Gelukkig bestaan er ergere dingen en zal het ons wel lukken om de tijd te doden… door uitgebreid in bad te gaan bijvoorbeeld 😉

Ecoproducten

Katrijn van Het Luierkontje vroeg me een tijdje geleden of ik enkele spullen van haar webshop wou testen. Omdat het luiertijdperk hier zo goed als voorbij is (Pim draagt enkel ’s nachts nog een broekpamper) leek het mij wel leuk om de eco-verzorgingsproducten eens te testen uit haar assortiment.

Ik wilde hier al langer mee experimenteren, dus dit was mijn kans! Want als we dankzij deze producten onze ecologische voetafdruk kunnen verminderen… graag!

De test!

Enthousiast werd er getest in de badkamer. Lola nam de tandenborstel en tandpasta voor haar rekening. Want geef toe, wie wil er nu geen regenboogtandenborstel en tandpastalolly?
Jammer genoeg viel die eerste test een beetje tegen voor haar… Zo’n houten tandenborstel in haar mond vond ze maar niets… En ook kwam er nogal weinig schuim uit de tandpasta…
(ik deed de test nadien zelf eens en vond het allemaal wel meevallen 😉 )

De bruisbal, zeepbar en shampoobar werden dan weer wel positief bevonden door mijn testpanel! Met z’n drieën in bad (ja, het kan nog net!) amuseerden ze zich kostelijk met de bruisbal. De zeepbar en shampoobar schuimen wel heel goed! En… doen natuurlijk ook gewoon goed wat ze moeten doen: haren en lijfjes schoon maken!

En dan was er nog één ding dat getest moest worden… Maar enkel mama kon dit testen… Juist ja, dat blauwe zakje daar in het midden… de menstruatiecup!
Ik deed een klein vooronderzoekje op Instagram omdat ik dit toch best spannend vond… Gelukkig waren de meeste reacties heel positief en kreeg ik heel wat handige tips en tricks om hiermee aan de slag te gaan. Ik kreeg vaak te horen dat je dit een beetje tijd moet geven… En dat kan ik wel beamen. Ik probeerde het al een eerste keer en ook een tweede, maar ik ga toch nog wat oefenen 😉

Bedankt Katrijn voor dit mooie eco-pakketje!
Wij gebruiken heel wat spullen dagelijks, dus we zijn heel tevreden!
Heb jij ook zin gekregen om die badkamer wat ecologischer te bevoorraden? Ga dan zeker eens piepen bij Het Luierkontje!