Iedereen bij ons thuis is fan van Caroline Ellerbeck. Met haar mooie sprookjesillustraties betovert ze hier groot en klein. Toen ik een tijdje geleden haar workshop zag passeren, was ik dus meteen geïnteresseerd! Ik overlegde even met Tom, want het duurde een hele dag en was niet meteen bij de deur (lees: Rotterdam). Maar ook hij was enthousiast dus ik schreef me in!

In de omschrijving las ik dat we op deze dag zelf een fabel zouden illustreren en met een afgewerkt boekje naar huis zouden gaan. Ik moest onmiddellijk aan Pim denken: hij is zot van boekjes én van dieren! Het leek me daarom heel leuk om voor hem een eigen fabel te maken.

Na een lange autorit kwam ik aan in Rotterdam en ontdekte ik de gezellige plek waar de workshop doorging: Maak, een creatieve winkel mét koffiebar!

Omdat er redelijk wat creativiteit te pas kwam aan de workshop (zelf een fabel verzinnen, hoe begin je daaraan?!) begonnen we met een “opwarming”. We kregen een reeks eenvoudige tekenopdrachten die ons creatief brein moesten wakker schudden.

Daarna begon het echte werk. We kozen twee dieren, een plaats, een situatie en gingen aan de slag voor ons verhaal. Schetsen, verhaallijn tekenen en dan voor echt, met stift! Heel spannend allemaal… En ook best wel intensief!

Daarom kwam de lunchbreak als geroepen. We werden helemaal in de watten gelegd, daar bij Maak:

Na de lunch gingen we verder aan het werk, want de tijd drong…
Ik wou het boekje absoluut af hebben (want thuis ging dat er toch niet meer van komen…) dus ik werkte goed door!

Uiteindelijk is het me gelukt en ik ben best tevreden met het resultaat!
Ook Pim is blij met z’n nieuwe boekje, nu alleen opletten dat hij het niet kapot scheurt!
(Caroline gaf me de tip om het te kopiëren, dat is misschien wel een goed idee… 😉 )

Bedankt Caroline, voor deze inspirerende dag en alle tips die je me gaf!

Twijfel je soms om alleen naar een workshop te gaan?
Ik kan het iedereen aanraden! Je bent dubbel zo geconcentreerd en je leert heel snel andere mensen kennen. Het enige minpuntje was de lange, eenzame autorit… Radio loeihard en meezingen dan maar 🙂