offline 4

In de media duiken tegenwoordig heel wat artikels op over tijdsbesteding: Waan & Aandacht (De Standaard, Eva Berghmans) – Nooit meer te druk (Vitaya, Lien Lamar) – Bye bye online-time, well hello offline-time (Liesellove) – Stress bij jonge vrouwen (Famme).

Ik moet toegeven dat ik mezelf vaak herken in de verhalen. Mijn mailbox en sociale media volg ik à la minute op mijn gsm, waardoor ik nooit echt rust ken. Ook wanneer ik met de kinderen bezig ben, laat ik mij afleiden door een biepje van mijn gsm. ’s Avonds voor ik ga slapen, check ik alles nog eens en ’s morgens is het één van de eerste dingen die ik doe. Het is dan ook dringend tijd om prioriteiten te stellen. Daarom las ik zorgvuldig alle bovenstaande artikels en haalde er de 10 belangrijkste tips uit. Ik deel ze graag met jullie, wie weet heb je er ook wat aan.

  1. Stop met multitasken. Doe één ding en concentreer je daar voor de volle 100% op
  2. Check je mails één of twee keer per dag
  3. Zet je internet af voor je naar bed gaat
  4. Geen gsm aan tafel
  5. Maak keuzes en stel prioriteiten
  6. Zet het geluid van je gsm zoveel mogelijk af
  7. Leg je gsm op een vaste plaats in huis, neem hem niet constant met je mee
  8. Doe eens niks én geniet er van
  9. Geen gsm in de auto (ook niet voor het rood licht 😉 )
  10. Je kan niet alles goed doen, leer daar mee leven

Zoals je ziet gaan heel wat puntjes over gsm en internetgebruik. Dat doet me denken aan één van mijn goede voornemens: een week zonder sociale media. Dat wil zeggen dat ik een hele week geen facebook, twitter of instagram zal gebruiken.
Morgen vertrekken we met ons gezin naar Griekenland en dan gaat het internet af. Het zal zeker en vast pieken om geen mooie strandfoto’s online te zetten. Maar dan heb ik nog eens zoveel tijd om te genieten met ons gezin. Natuurlijk zal ik wel mooie foto’s nemen, maar het zal met een ouderwets fototoestel zijn. En verder zal ik mijn gsm enkel gebruiken om mijn mama een sms’je te sturen dat we goed zijn aangekomen 😉

Tot over een weekje!