December is begonnen en dat zorgt bij heel wat mensen voor de nodige stress: een Pinterestwaardige kerstboom in huis halen, een Kerstmenu tot drie maal toe uittesten omdat ie telkens mislukt. Om nog maar te zwijgen over de koortsachtige zoektocht naar een geschikt geschenk voor elk familielid…

Lang leve het wereldwijde web, want ook hier bieden zij heel wat oplossingen! Maak het jezelf dus niet te moeilijk en laat je helpen door bijvoorbeeld één van deze drie handige websites:

#1 Lijstjestrekken.be

In navolging van Lijstjestijd ontwikkelden Tom en ik Lijstjestrekken.be. Deze website  zorgt ervoor dat er geen gênante momenten meer zijn op kerstavond als de cadeautjes worden opengemaakt. Nutteloze cadeaus zullen niet langer verdwijnen onderaan in een schuif, meer nog: je zal zelfs punten scoren bij je schoonmoeder omdat je haar dit jaar het ideale geschenk geeft!

Je voert de mailadressen van de deelnemers in en de website doet de rest. Jij ontvangt dan een mail met de naam van een persoon waarvoor je een cadeau mag kopen, met een bijhorend verlanglijstje.
De voorpret begint al bij het maken van je eigen verlanglijstje. Niets is leuker dan mooie webshops afschuimen op zoek naar het perfecte cadeau…. Voor jezelf!

#2 Hellofresh.be

Ben je geen keukenprinses maar wil je toch uitpakken met een origineel en lekker kerstmenu? Dan heeft Hello Fresh ook voor jou de oplossing. Zij leveren je een doos vol verse ingrediënten, zo hoef je geen boodschappen meer te doen in die veel te drukke supermarkt. Dankzij de duidelijke recepten is het nu een fluitje van een cent om dat kerstmenu op tafel te toveren!
Wij kregen de eer om de menu van dit jaar al eens klaar te maken tijdens een kookworkshop en natuurlijk mochten daarna ook proeven 😉 Ik nam mijn mama mee omdat zij elk jaar zo lekker kookt voor ons op Kerst!

#3 Smartphoto.be

Wil je oma en opa graag eens verrassen met een fotocadeau dat net iets origineler is dan een verjaardagskalender? Dan vind je bij Smartphoto heel wat vernieuwende ideeën, hier mijn drie favorieten:
– gepersonaliseerde speelkaarten
– een prentenboek waarbij jij het hoofdpersonage kiest (deze is natuurlijk niet voor oma en opa maar eerder voor de kindjes 😉 )
– een stijlvol telefoonhoesje met foto’s

Welke website vind jij wel handig tijdens de feestdagen?
Laat het me zeker weten, wie weet komt hij hier ook nog van pas 😉