collage inpakken

Dit weekend trakteerde Tom mij op een mini-citytrip naar Eindhoven. Hij weet dat ik van Nederlandse steden hou en Eindhoven hadden we nog nooit gezien. Op m’n verjaardag gaf hij mij het kalenderblaadje en een Vtwonen van enkele maanden terug. Niets vermoedend begon ik te bladeren. Zo ontdekte ik de foto’s van Studio nr. 7 en wist ik onze bestemming!
Tot enkele weken terug wist ik weinig over Eindhoven. Ik had wel eens van Piet Hein Eek gehoord, maar dat was het dan. Maar gelukkig kregen we hier en daar wat tips en ontdekten we zo heel wat leuke hotspots:

stadsbranderij

#1 Koffie drinken in de Stadsbranderij

Via een klein zijstraatje, langs een smalle steeg, door een verborgen hekje kwamen we bij de Stadsbranderij. Als je er binnenwandelt, komt de geur van versgemalen koffie je tegemoet. Je kan er niet alleen koffie drinken, maar ook workshops volgen en een voorraad koffie meenemen naar huis. Na twee kopjes én een stuk appeltaart had ik voldoende energie om de stad te gaan verkennen!

urban shopper

#2 Shoppen bij Urban Shopper

Natuurlijk heb je in Eindhoven de drukke winkelstraten met alle grote winkelketens. Maar die hebben we hier ook in het Waasland Shopping Center. Daarom gingen we op zoek naar iets anders en dat vonden we bij Urban Shopper. Een unieke, exclusieve shopping hall waar 20 jonge ondernemers hun producten verkopen. Interieur, mode, boeken, fietsen, en zelfs een kapsalon vind je in deze fabriekshal.

vanmoll

#3 Bier drinken bij Van Moll

Van al dat shoppen krijg je dorst en toevallig wist mijn wederhelft een brouwerij in de buurt zijn 😉 In het gezellige café werd Tom helemaal enthousiast van de uitgebreide bierkaart.

collage kazerne

#4 Kunst in de Kazerne

Na een uitgebreid ontbijt trokken we zondag terug de stad in. We begonnen bij de Kazerne, een kunstgalerij met restaurant en shop. We namen rustig de tijd om de expo te verkennen in dit mooie industriële gebouw.

collage piet hein eek

#5 Wooninspiratie bij Piet Hein Eek

Onze laatste stop in Einhoven was bij Piet Hein Eek. Daar aten we een overheerlijke hamburger in het restaurant en lieten we ons onderdompelen in de wereld van Piet Hein Eek. Heel wat mooie industriële designmeubelen deden ons hartje sneller slaan. Toen we op het einde ook nog een leuk kastje op de kop konden tikken, was onze trip helemaal geslaagd!

collage studio nr 7

B&b Studio nr. 7

Slapen deden we bij Studio nr. 7, een kleine b&b in het centrum van Eindhoven. We werden er warm onthaald door Maren en Jephte. Toen we de gastenkamer zagen, voelden we ons onmiddellijk thuis. Een mooi ingerichte kamer met netflix en een goed gevulde minibar lachten ons toe. ’s Ochtends werden we verwend met een heerlijk ontbijt met versgebakken brood. Een echte aanrader!