Dag van de jeugdbeweging

Vorige week was het dag van de jeugdbeweging. Eigenlijk hebben we maar één echte chiromeid in huis. Maar Susan en ik deden graag met haar mee 😉

Vijf maanden Pim

Onze Pim groeit uit tot een goedlachse en beweeglijke baby! Hij speelt graag op zijn buik en zit af en toe al even op zijn poep. Als hij lacht, komen zijn twee schattige tandjes piepen en smelten we helemaal weg.

Heks juf Tine

Tijdens de week van het bos trok ik met mijn klas naar een park in de buurt om een heksenspel te spelen. Samen met enkele mama’s verkleedde ik me als heks en leerden we de kinderen de geheimen van het bos in de herfst. De kinderen (en heksen) amuseerden zich kostelijk en leerden ook heel wat bij!

Zes jaar Lola

Een dochter die zes wordt, is toch wel bijzonder. Ze leert lezen en schrijven, krijgt oorbellen en verliest haar eerste tand!

De tandenfee

Toen Lola een wiebeltand kreeg, begon ze bijna onmiddellijk over de tandenfee. Hier thuis hadden we daar nog nooit iets over verteld, maar ze had het ergens opgepikt… Ik kan me voorstellen dat zo’n tandenfee wel tot de verbeelding spreekt en wou haar fantasie niet doorprikken… Daarom ging ik gewillig mee in haar verhaal en lag er de volgende ochtend een euro en een briefje in haar potje…

 

De laatste weekmenu

Hier stelt Pim onze laatste weekmenu  voor. Omdat ik die week amper thuis was, moest ik vaak rekenen op onze omgeving. Daarom alweer duizend maal dank aan de oma’s!
De maand oktober is bijna om, dus ook deze uitdaging loopt op zijn einde. Ik vond het zelf al één van de nuttigste uitdagingen tot hiertoe. En jullie reageerden ook heel enthousiast, dus ik denk dat jullie het met me eens zijn!
Ik heb deze maand mezelf verplicht elke zondagavond onze gezinsagenda te bekijken voor de komende week en daar een gepaste weekmenu voor samen te stellen. Tegelijkertijd maakte ik een boodschappenlijstje, waar ik op maandag mee naar de winkel trok. Zo hoefde ik me de rest van de week geen zorgen te maken over het eten of de boodschappen… zalig! Ik ga dan ook mijn best doen om deze gewoonte vol te houden 😉

Wie wint het Withloov abonnement…?

Jullie reageerden massaal op de Withloov-winactie, super! Jammer genoeg kan er maar ééntje de winnaar zijn… Mijn digitale onschuldige hand trok deze winnaar:

MELISSA DUYSBURGH

Proficiat Melissa, ik stuur je een berichtje om verder af te spreken!