Uitdaging van de dag

Ik probeer het te vermijden, boodschappen doen met drie kinderen… Maar soms kan het niet anders en ga ik de uitdaging aan. Gelukkig heb ik ondertussen al een paar trucjes verzameld om heelhuids de supermarkt door te komen:
– ik neem mijn tijd: haast en spoed is zelden goed en heeft een averechts effect
– ik bereid me voor: een boodschappenlijstje is een must
– kleine helpers:ย  ik verdeel de taken en laat de kinderen mee zoeken
– ik vermijd (als het kan) spitsuren en ga op een rustig moment boodschappen doen
– voor de kleinste: ik hou een troostmiddel binnen handbereik (tut, knuffel, broodkorstje, …)

Sneller dan haar schaduw

Lola is dol op rolschaatsen. Zodra het weer het toelaat, trekt ze deze retro exemplaartjes aan (die ooit nog van mij waren! ). Al droomt ze wel van รฉchte inline skates… Die staan al op het verlanglijstje voor haar communie ๐Ÿ˜‰

Sprookjesklassen

Vorige week gingen we met onze school (eerste en tweede leerjaar) voor het eerst op sprookjesklassen. We verbleven in de tuin van dit mooie kasteel en mochten op heel het domein spelen. Mede dankzij het zonnige weer werd het een prachtige tweedaagse vol leuke avonturen!

Schuif af

Niets is leuker dan heel het huis op zijn kop zetten, kampen bouwen of glijden van een zelfgemaakte glijbaan. Alleen het opruimen achteraf is er vaak iets minder leuk ๐Ÿ˜‰

Lier up

Dit weekend ging ik met zes chirovriendinnen naar jaarlijkse traditie op “ladiesweekend”. We logeerden in Lier en ontdekten daar de mooie street art van Joachim.ย Het was een gezellig weekend waar niks moest en alles mocht. We aten en we dronken veel, we gingen nog eens dansen en konden daarna heerlijk lang uitslapen! Met dank aan onze mannen die op de kinderen pasten ๐Ÿ˜‰

Bravo voor Pim

Gisteren werd onze Pim alweer 10 maanden oud! Na een dubbele oorontsteking is hij weer helemaal de oude. Hij kruipt vlotjes het hele huis rond en staat al stevig op zijn benen. Hij vindt het superleuk om liedjes te zingen met bewegingen. En hier zie je hoe hij zichzelf een applausje geeft ๐Ÿ˜‰