Dag van de jeugdbeweging

Deze foto is ondertussen al een jaarlijkse traditie geworden. Het was nog donker en hij is wat bewogen, dus de foto is verre van perfect. Maar ik wil hem toch graag met jullie delen!

Zoobiedoe

Dankzij Susan (en haar juffen) ontdekte ik enkele weken geleden deze mooie plek. Zoobiedoe is een nieuwe kinderboerderij in Hamme, waar je naartoe kan met je klas of voor een verjaardagsfeestje. Je vindt er educatieve koffers, verkleedkledij, een blotevoetenpad, diertjes en een keuken vol lekkers!

Me-time

Als Lola en Susan naar de chiro zijn en Pim een dutje doet, krijg ik een zalig rustige zondagmiddag cadeau. Zo nam ik enkele weken geleden wat boeken mee op ons terras en genoot van de najaarszon en de stilte terwijl ik me verdiepte in de kunst van timemanagement.

Zwerfvuilactie

Dit jaar is ons jaarthema op school ‘een hart voor de natuur’ en vorige week gingen alle klassen de straat op voor een grote zwerfvuilactie. Aangezien Susan al een tijdje ambities heeft om vuilnisman te worden, was ze helemaal in haar nopjes! Ook Lola trok met veel plezier haar werkhandschoenen aan om vuil te gaan rapen.

Het beste vriendenboek

Omdat vriendschappen voor Lola steeds belangrijker worden, kreeg ze voor haar verjaardag dit leuke beste vriendenboek cadeau. Het boek ziet er niet alleen mooi uit, het staat ook vol originele en uitdagende opdrachten om je vrienden écht te leren kennen!

Gekke bekken trekken met zieke Pim

Pim was deze week ziek, gelukkig kon Tom sociaal verlof nemen en bleef hij gezellig bij papa thuis. Na een dagje werken kroop ik met veel plezier samen met hem in de speeltent om te knuffelen en gekke bekken te trekken. Want ook hij heeft de selfiefunctie van mijn gsm ontdekt en vindt het super om zichzelf bezig te zien 😉

In de boekskes

Vorig weekend stond ik te blinken in de Nina. Een mooi artikel over Vanillemeisjes en Lijstjestijd. Er stond wel één foutje in: ik ben dus niet van Brussel, maar van Sint-Niklaas 😉