In de ratrace van het einde van het schooljaar is het er niet meer van gekomen een overzicht te posten van juni. Maar nu de vakantie begonnen is, maak ik graag tijd om even terug te blikken op de laatste maand van het schooljaar:

Een doos vol herinneringen

Elk kind heeft hier thuis een doos. Die doos kocht ik bij hun geboorte en vulde ik met allerlei leuke gadgets vol herinneringen. Zo zit er bijvoorbeeld de krant in van hun geboortedag, hun eerste schoentje, doopsuiker, eerste papflesje, gepersonaliseerde cadeautjes, … Lola ontdekte de doos en doet niks liever dan door haar spullen snuisteren!

Mieneke poes

Sinds kort hebben mijn ouders terug een poesje: Mieneke poes! Ze werd enthousiast onthaald door alle kinderen en kleinkinderen. Omdat wij hier thuis geen huisdieren hebben, vinden Lola, Susan en Pim het dan ook supertof om bij oma en opa met Mieneke te spelen.
Ze zeuren hier soms ook wel eens voor een huisdier… Maar Tom en ik houden die boot liever af. Enerzijds is Tom aan veel dieren allergisch, maar anderzijds heb ik ook geen zin om kattenbakken uit te kuisen of al dat poezenhaar overal terug te vinden…Bah!

Pinksteren Kermis

Op Pinksteren is het kermis en die traditie kennen onze kinderen ondertussen al 😉 De kermis in Temse stelt niet veel meer voor… Maar meer dan eendjes vissen, op de draaimolen zitten en smoutebollen eten moet dat voorlopig niet zijn!

Dank u juf!

Het einde van het schooljaar… dat is ook afscheid nemen van de juffen! Lola en Susan hadden het geluk om bij twee prachtjuffen in de klas te zitten. Zij verdienden dan ook een mooi cadeautje! Ik kreeg dit inpakpapier eens bij Flow Magazine en vond het wel passen bij een juffencadeau 😉

Monsterparty voor Susan

Susan wordt zes in de vakantie, maar dat vierden ze op school al in juni. Daarom gaf ze ook haar verjaardagsfeestje al dit weekend. Een tijdje geleden zei ze al dat ze een monsterfeestje wou… Gelukkig vond ik op Pinterest al gauw heel wat ideetjes om er een geslaagd monsterfeestje van te maken! Naar goede gewoonte ontfermde Tom zich over de taart en hielp Lola mij bij de voorbereidingen voor de schattenzoektocht in het bos 😉

MART

Het is hier op mijn blog wat rustiger de laatste tijd… Dat heeft natuurlijk alles te maken met Lijstjestijd, maar ook met MART!
MART is een alles-in-ÊÊn-markt voor gezinnen die ik samen met Evelyne en Anne & Ingrid van Maison Slash organiseer in de Verbeke Foundation.
Hou 2 en 3 november alvast vrij want het belooft de moeite te worden 😉
Geef je trouwens workshops of heb je een leuke (web)shop? Meld je dan snel aan op www.m-art.be !

Vakantiemodus

Ondertussen staan wij hier al op vakantiemodus. Alles op’t gemak en vooral genieten van het schoon leven. Nu het weer zo prachtig is, probeer ik de kinderen ook veel mee naar buiten te nemen. ’t Ster is hier achter onze hoek en daar kennen ze ons al 😉 Gisteren mochten de kinderen zelfs helpen de ezels eten te geven!
Er is trouwens een nieuwe attractie in de speeltuin: het giga-luchtkussen, aanradertje!