We namen eergisteren heel feestelijk afscheid van december. Hoog tijd dus om terug te blikken op deze overvolle, maar oh zo leuke decembermaand:

Schaatspret in Antwerpen

Begin december trokken we naar Antwerpen voor het openingsfeest van Winter in Antwerpen. We maakten een interactieve wandeling langs alle bezienswaardigheden en Pim ging voor het eerst de schaatsbaan op! Hij was meteen enthousiast en zonder enige angst zette hij zijn eerste pasjes op het ijs!

Zwemclubmeisjes

Twee maal per week oefenen deze waterratten hun techniek en conditie bij de zwemclub. Ik probeer minstens één keer met hen mee het water in te gaan om zelf mijn kilometer te zwemmen… Vooral in de wintermaanden is dat soms wel op de tanden bijten. Maar die twee hier boven op de foto hoor ik nooit klagen! We kregen enkele weken geleden trouwens te horen dat ze naar de volgende groep mogen! Dat vonden ze allebei de max natuurlijk 😉

De warmste week

Dankzij Karrewiet en school leefde Lola dit jaar écht mee met De Warmste Week. Ze wilde zo graag haar eigen actie op poten zetten. Koekjes maken voor het Kinderkankerfonds leek haar wel leuk. En dan vooral ook proeven natuurlijk 😉 Ze ging helemaal zelf van deur tot deur bij de buren en verzamelde zo 52 euro, proficiat Lola!

Boompje versieren

Geen perfect gestylede kerstboom bij ons thuis. De kinderen kijken er elk jaar naar uit om de kerstboom mee te versieren. Ze maakten ook heel wat versiering zelf! Verder moest er ook zeker een piek bovenop staan, want anders is het toch geen échte kerstboom, mama… Alleen was Pim, om één of andere bizarre reden, een beetje bang van die piek…

Escaperoom Wintereditie

Ik keerde nog eens terug naar Antwerpen, maar dan zonder kinderen en met vriendinnen 😉 In alle rust jeneverkes drinken, een escaperoom oplossen binnen de tijd (het was mijn eerste keer, echt plezant!) en daarna afzakken naar Bar Den om onze dansbeentjes nog eens te strekken… topavond dus 😉

Laatsteschooldagtradities

De laatste schooldag van 2019, dan bakt papa pannenkoeken! Feest van ’s morgens vroeg… het zijn toch gelukzakken! (en ik ook natuurlijk 😉 )

Mijn blaasteam anno 2019

Op de laatste dag van het jaar werd ik 34 jaar. Maar deze drie maken dat ouder worden net iets minder erg 😉

De laatste foto van 2019

En dat was er natuurlijk ééntje van de nieuwjaarsbrieven! Ik koos die van Susan uit omdat het bij haar wel een bijzondere brief was. Voor het eerst stonden er zelfgeschreven woordjes op, wauw! Ze kwam trouwens ook met een schitterend rapport naar huis, wij gaan glimmend van trots het nieuwe jaar in!