Huilbui bij de kiné

Na vier weken mocht ik al terug naar de kinesist voor mijn postnatale behandeling (lees: bekkenbodemtraining). Naar goede gewoonte mag Pim altijd mee naar die sessies. De vorige keren was hij altijd heel flink en sliep hij bijna de hele tijd. Maar deze week was het anders… hij zette zijn klep open en huilde ontroostbaar. Het waren duidelijk krampjes en gelukkig wist mijn kinesist daar wel raad mee. Ze gaf me enkele eenvoudige tips die zouden kunnen helpen. Eéntje daarvan was: leg Pim zoveel mogelijk op zijn buikje. Dan traint hij niet alleen zijn nekspieren, maar zo zou hij ook minder last hebben van de krampjes. En effectief, hij werd er rustig van, zo rustig zelfs dat hij gezellig in slaap viel. En zo kon ik toch nog in alle rust mijn oefeningen afwerken.

Schaduw in de tent

Tijdens de hittegolf van vorige week zochten we koortsachtig naar het meest frisse plekje in en rond ons huis. Het liefst van al zouden we in de koelkast gekropen zijn, maar dat was helaas geen optie. Binnen werd het ook al snel ondraaglijk warm, dus bleek het beste plekje buiten in de schaduw te zijn. Onze meisjes bouwden daarom een tent naast hun zwembad en dat zorgde voor de nodige schaduw en enkele uren (!) speelplezier!

Einde schooljaar moeheid

Het einde van het schooljaar in combinatie met die hoge temperaturen is moordend voor een kleuter. We merkten vooral aan Susan dat ze nood had aan vakantie. We moesten ze ’s ochtends wakker maken en vaak was ze dan heel prikkelbaar. Na school zocht ze de rust op en genoot ze in alle stilte van haar vieruurtje.

Postnataal shoppen

Elke keer opnieuw trap ik in de valkuil van het postnataal shoppen. De zwangerschapskleren slobberen en ben ik kotsbeu, maar mijn oude kleren spannen nog net iets te hard. En dan heb je al gauw het gevoel dat je niks meer hebt om aan te trekken… En dan zit er maar één ding op… shoppen! Ik speelde op veilig en kocht een losse t-shirt en een bloesje met verticale strepen. Dat kan optisch alleen maar in mijn voordeel spelen 😉

De grote sprong

Lola’s laatste week als kleuter zit erop. Dat werd gevierd met een leuke ceremonie. Alle derde kleuterklassers waagden de sprong naar het eerste leerjaar. Ze werden daar opgevangen door hun nieuwe juf!

Stilte voor de storm

Op de laatste schooldag genoten Tom en ik (en Pim) in alle rust van een ontbijtje bij Soep & Zoet. Het was stilte voor de storm, want daarna vertrok Tom op weekend met de voetbalvrienden. Dat betekende dat ik er voor het eerst een weekend alleen voor stond. Gelukkig kreeg ik hier en daar een beetje bijstand van familie en overleefde ik het weekend zonder kleerscheuren 😉