Goal #12

Mijn Sintcadeau dit jaar heeft alles te maken met mijn laatste goede voornemen: slapen zonder blauw licht.

Zoals heel wat mensen neem ik ’s avonds mijn gsm mee naar bed. Ik steek hem in de lader, check al mijn sociale media en e-mails nog eens voor ik ga slapen. ’s Anderdaags word ik gewekt door diezelfde gsm om daarna weer alles te checken om te zien of ik die nacht niets gemist heb.

Meer en meer begin ik mijzelf er aan te storen dat die smartphone mij ook in de slaapkamer helemaal opslorpt. Daarbovenop neemt dat ding zo ook heel wat van mijn kostbare slaap af!
Reden te meer om over te gaan tot actie.

Ik vroeg aan Sinterklaas een ouderwetse wekkerradio. Zo heb ik mijn gsm niet meer nodig in de slaapkamer en kan ik hem gerust achterlaten in de badkamer (zo hoor ik het wél nog als er een noodtelefoontje is… je weet maar nooit…)

Slaap jij met je smartphone naast je bed? Waarom wel/niet?

Terugblik goal #11: stappen tellen

Vorige maand droeg ik een maand lang een stappenteller om mijn stapgedrag eens onder de loep te nemen en eventueel te verbeteren. Mijn dagen zijn heel wisselend. Op drukke werkdagen met ook nog een intensieve avondactiviteit haal ik met gemak die 10 000 stappen, maar er zijn ook dagen dat het heel wat minder is… Daarom dat mijn gemiddeldes toch wat tegenvallen…

Voor ik aan deze uitdaging begon, dacht ik stiekem dat ik zonder al te veel moeite die 10 000 stappen zou halen, niet dus… Of zou er dan toch een verschil in stappentellers zijn… ? 😀